КМФ Задругар пред гашењем ?

Како наша редакција сазнаје од чланова управе, и људи блиских клубу, футсал клуб Задругар Житорађа налази се пред гашењем свега шест месеци од оснивања. Тренутно седмопласирана екипа Регионалне футсал лиге Исток, после очекиваног почетка сезоне, и раста апетита у другој се сада налази у изгледа безизлазној ситуацији. У разговору са Иваном Јанаћковићем секретаром футсал екипе из Житорађе, сазнали смо да чак и уз добру вољу локалне самоуправе не постоји правни основ по коме могу да се доделе финансијска средства клубу. Пошто су из управе рачунали на сигуран буџет у овој полусезони, ово ни мало пријатно изненађење је упалило аларм у клубу. Међутим, како нам објашњава Јанаћковић из управе ће покушати на све начине да прикупе неопходна средства за преживљавање клуба до краја сезоне.
Помиње се и организовање неких хуманитарних акција, као један од модела којим ће се клубу обезбедити егзистенција. Генерални секретар Житорађана је на наше питање о тренутном стању у клубу прокоментарисао:
”Спаса нам нема, пропасти нећемо” и уз чувену реченицу Николе Пашића, објаснио ситуацију у којој се налази Задругар.
Треба поменути да би била велика штета до дође гашења, јер је Задругар у претходној полусезони био убедљиво клуб са највише навијача на утакмицама. Житорађани се још нису ни навикли на све чаролије игре на ”петопарцу” а сада постоји могућност да буду ускраћени за то.
Шта ће се десити остаје нам да видимо у наредним данима. Шансе да се деси најмање жељени сценарио у Житорађи су реалне, а да ли ће се представа одиграти до краја по унапред написаним редовима или ће као и до сада из клуба приступити импровизацији, видећемо.

7 коментара

  1. Volju i zelju za radom i napretkom Vam nijedan zakon ne moze uspeti. Nastavite samo napred.

  2. ti anonimni navijacu kmf-a si samo anoniman,daleko si od navijaca.

  3. jel postoji neki bankovni racun ili neko lice za komunikaciju zelim da pomognem klubu i finansijski i moralno.

  4. Bas steta znam sve te momke od uprave do igraca,super su momci i najbitnije sto su nasi momci koji daju iz dzepa da bi taj klub opstao.Nazalost.

  5. Znaci ni pune tribine nisu mogle protiv zakona.milina je bilo doci u halu i videti 300 ljudi na jednom mestu.ma izdrace oni 100% a prva utakmica puna hala neka grmi.ajmo kmf.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *