Јовановић: Бићу још бољи у овој години!

Спортиста године за 2017. годину у општини Житорађа, по избору комисије спортског савеза је атлетичар Срђан Јовановић познатији Житорађанима као ”Пеци”. Пеци је за Добричке интернет новине открио планове за ову сезону и навијачима рекао шта могу очекивати од њега.
Као главни циљ Срђан је навео отварање атлетског клуба у Житорађи, и нада се да ће ако у томе успе, привући што већи број деце да се баве ”краљицом спортова”.
– Планирам да радим са децом. За почетак у 2018-ој волео бих да отворим клуб, а затим да што већи број деце привучем у њега, и да почнем да своје знање преносим на њих. А ако се то реализује Житорађа би била богатија за још један спортски колектив у општини. – каже Пеци.
Такође, осврнуо се и на овај зимски период и тренинге током истог.

Београдски полумаратон/ фото: приватна архива

Много ми је теже да тренирам зими, јер немам услова за тренинг. Али све те недостатке компензујем вољом, коју имам у енормним количинама. – и додаје: Марта имам трку у Крушевцу, априла сам у Јагодини а у мају би требало да трчим и у Дубровнику. То су планови за први део године, а сигурно да ће у другој половини бити још трка.
Јовановић се затим осврнуо на недавно додељен лаурет ”Спортиста општине 2017. године” :
– Амбиције су ми још веће. И желим да направим још боље резултате ове сезоне. Поред формирања клуба, још један од примарних циљева ми је да одбраним и титулу спортисте године. Али и да својим резултатима и успесима обрадујем своје Житорађане.
Срђана Јовановића људи у Житорађи али и околини махом знају са травнатог тепиха у Житорађи. Он је од малена котрљао лопту по фудбалским игралиштима, и са доста успеха бранио грб Житорађе и Светлости из Бадњевца. Међутим, успесима из прошле године Срђан као да је све навијаче натерао да забораве његове играчке дане, па сада сви у Житорађи знају ”Пеција маратонца” а мало ко се сећа ”Пеција фудбалера”.
Конкуренцију у фудбалу је увек имао, а како се сналази са конкуренцијом на стази Срђан нам је одговорио:
– Не обраћам пажњу на конкуренцију. Не размишљам о томе уопште. Радим на себи, и радим због себе. Јер желим да остварим што боље резултате, тако да што се тиче тога стварно немам никакав притисак. – завршава Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *