Грађани Малошишта траже изградњу вртића

Група мештана из  Малошишта недавно је покренула иницијативу да у овом месту буде отворен вртић. Основни захтев је да се у Малошишту отвори мешовита група због постојања потребе запослених родитеља и великог броја деце. Из локалне самоуправе поручују да се ове године у овом месту улаже преко 100 милиона динара путем разних пројеката.

Како су нам рекли у општини Дољевац у Малошишту је ове године предвиђено улагање у водоводну и канализациону мрежу као и изградњу, реконстрокцију и адаптацију школе која је у току. За водоводну и канализациону мрежу издваја се преко 30 милиона динара, док се тренутни радови на школи финансирају са преко 75 милона динара. Овим средствима школа у Малошишту биће најуређенији и енергетски најефикаснији објекат, а у оквиру ње биће и комплетно адаптиране просторије за децу предшколског узраста.

Надлежни додају, да ће сигурно пројектима предвидети и изградњу вртића за који оправдано постоји интересовање.

Јелена Живковић из Малошишта, је један од покретача иницијативе за изградњу вртића у овом месту и уједно и  администратор ФБ странице “Село Малошиште да добрије вртић”. Како каже идеја је уједно и потреба запослених родитеља.

  • Ја сам запослена мајка двоје деце. Тренутно сам на породиљском одсуству са другим дететом. Међутим, ускоро би требало да се вратим на посао, али највећи проблем ми је где и коме оставити дете. Мислим да би изградњом вртића или пак адаптацијом неких просторија у Малошишту проблем око смештаја деце био решен. Нама, запосленим родитељима, али и осталим грађанима овог насеља, је заиста потребан вртић- истакла је Живковићева.

Она додаје да је поменута страница врло брзо примећена и да им свакодневно стижу поруке подршке. Тренутно, како каже, идеја је да се покрене петиција у селу коју ће предати председнику општине и надају се да ће локална власт имати разумевања за запослене родитеље.

  • Планирамо да покренемо потписивање петиције. Ми само желимо да надлежни имају у виду нашу потребу за вртићем. Желели би смо да поразговарамо са председником општине када будемо предали потписе и договоримо се да у што краћем року, а сходно могућностима локалне самуправе, наше село добије вртић- каже Јелена у изјави за наш радио.

Како је истакла ускоро ће преко ове странице грађани бити обавештени када ће се кренути са потписивањем петиције и вероватно ће она бити организована тако што ће иницијатори сакупљати потписе од куће до куће.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *