Фудбалски клуб Житорађа почео припреме

Фудбалски клуб Житорађа је од јуче кренуо са припремама за наставак сезоне у Зони Запад. Спортски директор клуба Зоран Ђорић и тренер Бојан Милошевић сложни су у томе да је опстанак у лиги примарни циљ у овој полусезони и први задатак који нова управа мора да испуни.
– Свесни смо ситуације у којој се налазимо, а то је да смо у доњем дому табеле и да су нас напустила четири играча која су била стандардна у претходној полусезони. Али, што не значи да су били најбољи с обзиром на резултате које смо остварили. Отишли су браћа Јовановић, Лука Милићевић, и Марко Смиљковић. Ми се окрећемо раду са млађим категоријама, и то нам је један од циљева да се оформе квалитетне млађе селекције у Житорађи. Радимо и на довођењу појачања. О имена не бих још увек док се не озваничи, реч је о дугогодишњим играчима Житорађе који су оставили дубок траг у клубу. Циљ нам је да из сваке генерације изнедримо два до три играча која ћемо прикључити првом тиму. Сада смо вратили из Синђелића близанце Марка и Немању Ђорића а ту је и Лазар Ђорђевић бивши омладинац Шампион Наиса из Ниша. Са омладинцима ће радити дугогодишњи тренер млађих селекција Милан Милетић. Наравно то изискује стрпљење и пожртвованост али ми смо спремни на то. – рекао је Зоран Ђорић.

фото: Press company

Нови шеф стручног штаба је бивши капитен клуба и човек који међу навијачима има статус легенде а то је Бојан Милошевић Паљка. Он је рекао да је срећан што се враћа у Житорађу и да је увек лепо вратити се у свој клуб. На питање како је задовољан затеченим играчким кадром Милошевић нам је рекао:
– То што имамо са тиме ћемо радити, тренутно ми је на распологању 20-ак играча, неке ћемо пустити, неки треба да дођу. Свој концепт игре засниваћу на нападачком фудбалу, игри на гол више. Никад се нисам бранио као играч, нећу ни сада као тренер. Имамо добре младе играче, за које не значи да су неискусни ако су млади. Требаће нам голман, мали Дамњановић ће добити шансу, као што је био случај и раније али с обзиром на ситуацију у којој се налазимо морамо да се појачамо са 3-4 играча а посебан акценат да ставимо на голманску позицију. Има доста потенцијалних играча из осталих клубова са територије општине који могу да помогну Житорађи. – рекао је Милошевић. А затим се осврнуо и на то што се враћа у клуб у коме је стекао фудбалски реноме.
Ја сам у Житорађи у последњих 20 година и увек је лепо вратити се, и увек ћу бити ту за овај клуб и навијаче. Без обзира на то ко је у клубу, и шта је у клубу ја сам им увек на располагању. – завршава разговор.
Новој управи и тренеру предстоји тешка борба за опстанак у лиги, пут није нимало кратак, много тешких утакмица предстоји, а да ли ће доћи и резултати видеће се у коначном салду јуна месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *