Дољевац: Потпредседница Владе Зорана Михајловић најавила нове инфраструктурне пројекте

Потпредседница Владе Републике Србије и Министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, као и Министар омладине и спорта Вања Удовичић, са сарадницима данас су одржали састанак са руководством општине Дољевац на коме се говорило о свим актуелним питањима везаним за овај крај.

Након састанка који је био затворен за јавност потпредседница Владе, истакла је у изјави медијима да је саслушала све захтеве руководства Општине Дољевац и да ће Влада РС максимално помоћи око њихове реализације.

–Намера нам је да створимо амбијент који ће омогућити да овдашња деца одрастају и образују се у савременим условима и остану да живе овде. То значи да морамо наставити са отварањем нових радним места, што је наш приоритетни задатак за целу земљи, па и за овај крај. Такође, на данашњем састанку смо разговарали како да додатно унапредимо овдашњу инфраструкутру, те ми је драго што могу да кажем да поред реконструкције старог ауто-пута који је у току, за шта смо издвојили 6 милиона динара, планирамо и реконструкцију многих пружних деоница у Србији, а чак две пруге пролазе кроз овај крај, што значи да је Општина Дољевац на изузетно повољном геостратешком месту. То је још једна од предности за њен развој, тим пре што ће у близини пролазити и ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина. Циљ Министарства инфраструктуре је да српски путеви и пруге буду на завидном нивоу и да омогућимо, када је о железници реч, брзину воза од 120 километара на час. Станична зграда на железничкој станици у Дољевцу такодје ће бити реконструисана. Иначе, ове године близу 100 милиона динара издвојено је за реконструкцију путева у дољевачкој општини. Напоменула бих и да Општина Дољевац у односу на многе друге општине у Србији много брже издаје градјевинске дозволе, па је у административном смислу организована боље од већине других локалних самоуправа, што се постиже искључиво тимским радом, рекла је новинарима министарка Михајловић.

–Лако је радити са онима који су успешни, као што је то случај овде, а на данашњем састанку смо прецизирали којим спортским инфраструктурним пројектима у општини Дољевац ће у наредном периоду бити посвећена велика пажња. За почетак фискултурна сала у Дољевцу добиће нову опрему, истакао је том приликом Министар омладине и спорта Вања Удовичић.

–Од инфраструктурних пројеката у први план бих ставио реконструкцију старог ауто-пута, коју финансира Министарство инфраструктуре, којим ће две индустријске зоне у Дољевцу и Нишу бити повезане, што је од изузетног значаја за економски развој овог краја. Договорили смо и реконструкцију пруга у будућем периоду, тако да сам јако задовољан данашњим састанком и договорима које смо постигли, истакао је председник Привременог органа Општине Дољевац Горан Љубић.

Састанку су присуствовали и директор ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак, директор Инфраструктура железница, као и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *