Ђаци из Малошишта међу победницима на конкурсу „Табла Фест 21“

Ученици II-11 одељења ОШ „Вук Караџић“ у Малошишту учествовали су на конкурсу „Табла Фест 21“ који је расписао Нишки креативни студио и Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ за најбољи литерарни рад ученика основних школа. Ученици Маша Јовановић и Андреј Миленковић освојили су I и II награду.

Како каже учитељица и ментор Данијела Митровић њени ученици су први пут  учествовали на овом литерарном такмичењу и освојили су прво и друго место. Пристигле радове, којих је било преко 130 из Србије и Босне и Херцеговине, оцењивали су Стручни жири и Дечји жири, односно жири чине ученици ОШ које сарађују са Таблом и прихватили су да буду део Дечјег жирија.

Ученици су писали радове на теме: Маска ми је украс лица, Кад би табла причала и Дани покрај болесника.

  • „Табла Фест 21“ је конкурс који има мало другачији начин оцењивања радова из разлога што постоје два жирија, Стручни и Дечији Жири. Ученица II-11 одељења Маша Јовановић освојила је, према мишљењу Стручног жирија, друго место за литерарни рад „Дани покрај болесника“, док је Дечији жири радове Маше Јовановић и Андреја Миленковића оценио првом и другом наградом- каже учитељица Данијела.

Она додаје да је изузетно поносна на успех ученика јер је конкуренција била велика.

Сви награђени аутори  на фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 21“ поред дипломе добиће и књигу „Таблини песници“.
Учитељица Данијела каже да ове године због неповољне епидемиолошке ситуације неће бити организовано уручење награда, већ ће сви награђени аутори добити дипломе у е-формату на адресу е-поште матичне школе.
Такође, сви ментори награђених аутора ће на назначену адресу е-поште добити захвалнице.

МЈ./Фото: Д.М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *