Богат програм и вредне награде на сутрашњој Бостанијади у Мекишу

Већ 19. годину за редом у Мекишу, у суботу 20.јула, биће одржана надалеко чувена “Бостанијада”. Како каже директор дољевачке Јавне библиотеке Боги Митић припреме за ово традиционално дешавање су при крају и додаје  да ће ова манифестација бити одржана под слоганом „И лубеница срце има“. Поред такмичења за најтежу и најслађу лубеницу, биће одржане и стручне трибине за произвођаче бостана које ће допринети едукацији тамошњих пољопривредника. Као и сваке године за победнике ових такмичарских категорија обезбеђене су вредне робне награде.

  • Бостанијада у Мекишу има едукативни и такмичарски карактер, а Јавна библиотека Дољевац, као организатор, побринула се и за културно-забавни програм. Учесници ће се као и досада такмичити за најтежу и најслађу лубеницу и дињу – рекао је Митић у изјави за радио Копријан.

Јавна библиотека у Дољевцу покушава да путем ове јавне манифестације врши и едукацију пољопривредних произвођача, али циљ је и да помогне у пласману бостана и диња, јер медијском промоцијом овог традиционалног окупљања добрички бостан је познат широм земље.

Стручне екипе ПСС Ниш сутра ће обићи имања пријављених пољопривредних произвођача и направити записнике о измереној тежини лубеница и диња, ако и измереној вредности шећера, односно сласти.   Такође, стручна кепиа ће према строгом критеријуму изабрати и најбољег произвођача бостана.

  • За такмичаре, као и сваке године обезбеђене су вредне награде, тако ће најбољи пољопривредни произвођач добити прикључну машину за расипање вештачког ђубрива. Робне награде добиће и победници у категорији за најслађу и најтежу лубеницу и дињу- каже директор Митић.

Почетак културно-забавни програма заказан је за 20.30 сати, а поред разних фолклорних група посетиоце ће забављати младе звезде такмичари у „Звездама Гранда“ и „Пинковим звездама“.

  • Наступиће фолклорне групе из Пуковца, Чапљинца и Гркиње, а посетиоце ће забављати младе музичке наде. Овдашњој публици представиће се учесници у музичким такмичењима Миодраг Ђокић, Данијела Миладиновић, Весна Живадиновић, Омер Зукановић и Ненад Петровић. Ови певачи већ су се на неки начин афирмисали на музичким такмичењима, а публици ће пружити добру забаву уз добро познате музичке хитове- истакао је Митић.

Традиционални избор за Мисс Бостаније и ове године биће организован, па све заинтересоване кандидаткиње могу да се пријаве личну у просторијама Јавне библиотеке у Дољевцу сваког радног дана у времену од 7 до 15 сати, а последњи рок за пријаву је субота, 20. јул до 20 сати. Могу да се пријаве девојке од 16 до 27 година без обзира на место пребивалишта, јер ове године на избор за Мисс могу учествовати и из девојке ван општине Дољевац.

  • Током културно-забавног програма такмичарке ће се три пута представити публици, два пута у вечерњим тоалетама и једном у купаћим костимима- истакао је директор библиотеке.

Како истиче директор Митић за победнице избора лепоте у Мекишу обезбеђене су вредне робне и новчане награде, као и наградна путовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *