Базен мора на стадиону јер другог места нема!

У нашој недавној посети припремама фудбалског клуба Житорађа наша екипа искористила је прилику и разговорала са председником фудбалског клуба Зораном Стајковићем о тренутно актуелној изградњи базена у Житорађи. Поред разговора о овој теми која данима уназад интригира Житорађане разговарали смо о спортским плановима. Што се фудбалских планова тиче председник Стајковић је као и остали чланови управе рекао да ће се тежити ка останку екипе у Зони Запад и раду са млађим селекцијама.
А на питање нашег новинара како он коментарише изградњу базена у Житорађи, Зоран Стајковић је одговорио а ми смо забележили диктафоном:
(ОДГОВОР ПРЕНОСИМО У ЦЕЛОСТИ)
– Па гледајте, ми тај базен смо добили са донацијом и сад ако га не изградимо никад нећемо имати базен у Житорађи. А од тог базена ћемо остваривати неки приход. Направиће се ново игралиште за које већ имамо локацију, а за месец дана ћемо кренути са радом на новом терену. За базен немамо другу локацију на територији МЗ Житорађа  јер немамо друго земљиште или површину која се води на општину а на којој би могли да одрадимо пројекат за базен. А сад нам је прилика јер нам република даје новац за тај базен и једина позиција је ова овде, где јесте. Ми смо имали намере поред реке да одрадимо то међутим то држи ”Србијаводе” и не можемо ту да радимо. Али радови не могу да се раде без пројекта, а ако немаш земљиште које гласи на тебе ( у овом случају на општину) не можеш да добијеш грађевинску дозволу. А ми ако сада не искористимо ту прилику, никад више је нећемо добити. У томе је поента, због тога смо одлучили да то тако радимо. А игралиште ће бити доле пресељено, одрадиће се дренажа, направиће се леп терен, река нам је близу за поливање, тако да нећемо имати проблема што се тога тиче као до сад. Мислим да ћемо средити игралиште доле, мало ћемо имати проблема финансијских то ће да кошта али ћемо то одрадити како треба.
Такође у разговору осврнули смо се на то где ће фудбалери играти утакмице као домаћини у наставку такмичења Зоне Запад, на шта смо добили следећи одговор:
– Први део првенства ће се играти овде, а евентуално 4-5 утакмице ће се играти на стадиону ”ФК Топличанин” јер смо постигли договор са њима. Јер сада првенство почиње раније, због светског првенства, тако да ћемо ту играти неће бити проблема. А за следећу сезону мислим да ћемо стићи да завршимо радове на новом стадиону.
И на крају потврдио нам је још једном да једини разлог због кога се базен гради на фудбалском терену јесте тај што је то земљиште које се води на општину Житорађа.
– Једина позиција где можемо базен да правимо, нема другог места где можемо. Да смо могли доле поред Топлице радили би. Али то је власништво ”Србијаводе” и требао би процес да прође за добијање њихове сагласности од годину две. А игралиште можемо да правимо само уз њихову усмену сагласност. Тамо може да се посипа да се одради терен, да се среди има један део где могу да се направе свлачионице јер то је мала површина, а ту није имало места за базен и тако да је то то.
Такође поред Зорана Стајковића, Зорана Ђорића, и Бојана Милошевића управу ФК Житорађа чине: Раде Величковић, Марко Миленковић, Љубинко Менковић и дугогодишњи рукометаш Житорађе Слободан Јанковић.

Како ће се све одвијати у наредним месецима у Житорађи видећемо. Једно је сигурно, како кажу из фудбалског клуба, у Житорађи ће се градити базен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *