БАДЊЕВАЦ ПОНОВО БЛИСТАО: Светлост уз преокрет до нова три бода!

ПУКОВАЦСтадион; Прле (Пуковац) Судија: Марија Ђорђевић (Лесковац) 7,5 Гледалаца:Жути картони: Перовић, Николић, Малетић (Фк Светлост) Маринковић, Стоиљковић, Живић (Грацко) Стрелци: Николић у 64, Петровић у 69 и Марјановић у 77. минуту за Светлост, Маринковић у 33. за Грацко.

СВЕТЛОСТ: А. Илић 7, М. Илић 6,5 (Јовић 6,5) Стевановић 6,5 Перовић 7, Тонић 7, Николић 8,5 (Дамњановић – ) Станојевић 6,5, Крстић 6, Раимовић 6 (Петровић 7,5) Малетић 8,5 Марјановић 8.

ГРАЦКО: Ковачевић 6,5, Миленковић 6,5, Данић 7, Јовановић 6, Миркоић – /Минић 6) , Мирковић 6 (Живић – ), Маринковић 7, Стефановић 6, Лазић 6, Стојилковић 6, Ристић 6 (Рашић -).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Дарио Николић (Фк Светлост) 8,5

У мечу 7. кола Зоне Југ бадњевачка Светлост дочекала је фењераша екипу Грацка, из истоименог места. Иако су многи Бадњевчанима приписивали три бода још пре почетка утакмице, гости са Косова побринули су се да то не буде тако и до 60. минута су добрано мучили домаћина. Светлост је од почетка имала посед лопте, и све сегменте игре у своју корист, међутим гости су се организовано бранили и своју шансу чекали у контранападима када је Душан Маринковић побегао штоперима домаћих и рутински савладао млађаног Илића. На полувреме се отишло са предношћу гостију, а онда је у другом делу игре Бадњевац коначно успоставио своју игру и материјализовао теренску надмоћ. Увођењем искусног Милоша Петровића од 46. минута, екипа Светлости је добила на смирности у завршници акције што је резултирало брзим преокретом. Прво је Дарио Николић у 64. минуту, после гужве у шеснаестерцу распалио по лопти и закуцао је под пречку гостију, да би у већ у 69. Милош Петровић, лопту коју је добио на тацни од Марјановића рутински спровео у гол за 2:1. Шансе су ређале једна за другом, међутим голман гостију Ковачевић у неколико наврата био успешнији од нападача Светлости. Онда у 77. минуту Дарио Николић, проналази искусног Марјановића, а популарни Шиљонатор, без потешкоћа лобује Ковачевића за коначних 3:1. Треба посебно истаћи данашње издање везисте Светлости Митра Малетића који је данас иако без конкретног учинка у виду голова и асистенција, био уз Николића најбољи играч домаћих и држао је све конце у својим ногама. Данашњим издањем, 23- годишњи Малетић подсетио је љубитеље фудбала на најбље дане латентног фудбалског учитеља Андрее Пирла који је елегантним потезима доминирао средином терена.

У наредном колу Светлост очекује општински дерби против екипе Пејковца, а тај меч ће се играти у Пуковцу, док Грацко у Куршумлији дочекује Будућност из Орашја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *