Дољевац : Избори за Националне савета мањина протекли без проблема

Јуче су одржани избори  за чланове Националних савета националних мањина. На подручју општине Дољевац своје чланове Националних савета бирали су  Роми и Бугари.

Према речима Јелене Илић, начелнице за Општу управу у општини Дољевац, избори су протекли без проблема, а гласачко место је отворена на време и у току гласања није било пријављених неправилности.

Једино гласачко место, за ове изборе, било је у ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу и оно је заворено у 20 сати.

На овом гласачком месту гласало је, по посебном бирачком списку, 118 грађана који су се изјаснили као припадници бугарске националне мањине и 461 припадник ромске националности- рекла је Илићева.

Изласност је била одлична и износи 94 % уписаних бирача.

Према прелиминарним резултатима највише гласова 401, добила је листа ромске нациналне мањине , односно изборна листа „СВЕЕВРОПСКИ РОМСКИ ПОКРЕТ“

Друга по броју гласова бирача,118, је изборна листа “То смо ми” – Природни покрет – “Това сме ние” – природно движение – Владимир Захаријев – Владимир Захарийев.

На трећем месту по броју гласова је изборна листа Уједињена партија Рома – Јекутни Партија Романи, која је освојила 26 гласова, а  изборна листа САВЕЗ ДРУШТАВА РОМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ „СЛОЖНО И ЗАЈЕДНО ЗА БОЉЕ СУТРА РОМА“, која је добила поверење 23 гласача.

Без освојених  гласова су изборна листе „ДА ВРАТИМО ДОСТОЈАНСТВО НАРОДУ“ – СТЕФАН КОСТОВ, РОМИ ОДЛУЧНО ЗА СРБИЈУ, и РЕСПЕКТ ЗА РОМЕ – ВЛАДАН СТАНОЈЕВИЋ.

Иначе, пола милиона грађана бирало је јуче чланове савета националних мањина. Чекају се званични резултати Републичке изборне комисије која тврди да нерегуларности није било. Изборе је обележила и већа излазност него на претходним, а рок за објављивање резултата избора је 8. новембар до 20 сати.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *