Покушај обијања банкомата у Дољевцу

У ноћи између суботе и недеље у Дољевцу, за сада непознати починилац, покушао да украде новац из банкомата ОТП банке, који се налази у близини аутобуске станице у центру места, потврђено је радио Копријану у Основном јавном тужилаштву у Нишу.

Фото: Д.Д.

Звучи невероватно, готово као филмска прича, јер су разбојници у празне просторије у којима је до пре више година пословала ОТП банка, а сада је у функцији само банкомат, упали тако што су најпре поломили прозор у ходнику зграде где се поменуте просторије налазе, а онда пробили рупу на зиду, који из ходника води до просторија некадашње банке, обивши затим и двоја врата. Они су, под окриљем ноћи, успели да избију довољно малтера и цигли из зида, како би се кроз тај отвор провукли и стигли до жељеног плена, прича за радио Копријан садашња власница овог пословног простора.

Фото: Д.Д.

Међутим, његов наум да украде новац се изјаловио, јер се непосредно након што је покушао да обије банкомат, укључио аларм, који је упозорио обезбеђење и полицију. Иако су органи реда за свега неколико минута стигли на место догађаја разбојник је успео да побегне, али без плена по који је дошао, стоји у њиховом извештају.

НН лице, кажу даље у тужилаштву, терети се за кривично дело тешка крађа из чл. 204 Кривичног законика у покушају у вези чл. 30.

Дежурни заменик је наложио да полицијски службеници изврше увиђај лица места, као и да прикупе потребна обавештења, евентуалне трагове кривичног дела и предмете који могу послужити као доказ, а ради проналажења учиниоца предметног кривичног дела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *