ЗОНАШИ ИЗ ЖИТОРАЂЕ ПАЛЕ МОТОРЕ ФК Житорађа и Фк Светлост крећу у нову сезону

ЖИТОРАЂА / БАДЊЕВАЦ – Завеса на Зону Југ стављена је пре нешто више од месец дана, а фудбалери из овог ранга такмичења полако крећу са припремама за предстојећу сезону. Зонаши из Житорађе, ће бити међу првима који ће кренути са припремама за сезону 21/22.
Фк Житорађа стартује у понедељак (19.07.) али још увек није познато ко ће водити момке са Баришта у новој сезони, док ће на кормилу бадњевачке Светлости као и прошле године бити Драган Станковић – Шими, а он и његови пулени крећу са радом дан раније, односно у недељу (18.07.)
Што се тиче костура екипа за сада су и једни и други резервисани око објављивања промена у играчком кадру, с обзиром да трансфер пијаца само што је кренула. Оно што је извесно табор Фк Житорађа јуче је званично напустио Лука Пауновић, који се после три сезоне у Житорађи вратио у матични ОФК Топличанин.
Што се Светлости тиче, за сада нема објављених одлазака, а екипу је појачао само 21-годишњи крилни нападач Лазар Младеновић изданак школе Радничког из Ниша и дојучерашњи фудбалер српсколигаша из Медошевца.
Свакако, извесно је да ће до почетка припрема и краја саме трансфер пијаце бити још долазака и одлазака. Дефинитивно, име које је најучесталије у тефтерима српсколигаша и понеких прволигаша је име младог чувара мреже Светлости – Андрије Илића (18) који иза себе има феноменалну сезону у којој је бранио 29 од 30 утакмица, и на већини био један од битнијих играча у тиму Светлости.
Такође у Житорађи не јењава интересовање за њеног најбољег играча Николу Тодоровића (30)  који је у сваком прелазном року интересантан великом броју тимова, а да ли ће Тодоровић променити средину остаје нам да видимо.
И једнима и другима је циљ као и прошле године средина табеле, али ће то ове сезоне бити неупоредиво тежи задатак и за једне и за друге јер је велики број озбиљних српсколигашких имена, стигао у Зону Југ, а самим тим и број ”безбедних места” на табели се смањује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *