Житорађанке сутра премијерно пред својом публиком у новој сезони

Жрк Житорађа сутра отвара нову сезону у Првој лиги Исток, пред домаћом публиком у мечу 1. кола против екипе Жрк Хајдук Вељка из Неготина. Искусна екипа из Неготина, не би требало да представља тешког противника Житорађанкама, међутим, први човек Житорађе Предраг Глигоријевић позива на опрез.
У нову сезону улазимо са задржаном окоснивцом екипе коју чине наше домаће играчице Тодоровићева, Стаменковићева и Глигоријевићева, уз староседеоце Митровићеву, Динићеву и Симоновићеву. Свакако да смо радили на појачањима и реализовали два могу да кажем врло квалитетна појачања, Јовану Бартошић, нашу прослављену репрезентативку и рукометашицу, као и Наталију Станковић такође једно јако звучно име на рукометном југу. Уз њих у пакету је стигла и млада Кристина Ђорић која ће представљати залог за будућност наше екипе, реч је о једној јако талентованој играчици. – каже Глигоријевић.
Уз горе наведена имена, ове сезоне прилику ће добити и девојке из школе Жрк Житорађа које су целе прошле сезоне тренирале са првим тимом Житорађе.
Из Житорађе поручују поход на прво место, али свесни су да борба неће бити лака и да Житорађа на путу до трона има озбиљне противнике на свом конту.
Борићемо се за прво место, међутим улогу фаворита препуштамо искуснијој екипи Пирота, која по квалитету заслужује суперлигашки рукомет. Такође, екипа Жрк Ремесиане није ни мало наивна, појачана је са пар добрих играчица, и може да представља потенцијално изненађење у лиги . – истиче Глигоријевић.
Влада Антанасковић који ће и ове сезоне водити екипу Житорађе у походу на Супер Б лигу, каже да њега и његову екипу очекује један озбиљан меч.
Очекујемо победу сутра, међутим не смемо са лакоћом да говоримо о томе, екипа Неготина није ни мало наивна екипа. Противник је искусан, али ми смо квалитетна екипа која ће у сваком мечу ићи на победу, и овај меч ће нам сутра служити да уиграмо нова појачања са староседеоцима, као и меч у коме ћемо се трудити да од самог старта наметнемо квалитет и озбиљност у игри. – рекао је Антанасковић.

Меч у Житорађи на програму је у суботу, 05. октобра од 19 часова у Спортској хали у Житорађи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *