Житорађанке сутра на мегдан Наиси!

Сутра од 19:30 на паркету спортске хале ”Душко Радовић” у Нишу у полуфиналу купа РИС за рукометашице, одмериће снаге рукометашице Наисе и Жрк Житорађа. Треба напоменути да Житорађанке у овај меч улазе као аутсајдери с обзиром на то шта Наиса представља у српском рукомету. Подсећања ради, Наиса је годинама уназад редован учесник европских такмичења, а у сезони 2006/7 су освојили Челенџ Куп. Биле су првакиње државе у сезони 2007/8 а чак у четири наврата освајачице националног купа. Од тога једном као купа СЦГ.
Данас смо посетили просторије Жрк Житорађа и са тренером Антанасковићем разговарали о сутрашњем мечу и променама у екипи. Како нам је рекао без обзира на искуство и реноме противника играчице тренера Антанасковића не иду у Ниш да се предају.
– У меч са Наисом улазимо свесни квалитета противника, и уз дужно поштовање, крајњи резултат нам сутра није битан. Наравно, од својих играчица тражићу максимално залагање и пожртвованост на терену. Ова утакмица ће нам послужити да видимо ко смо и шта смо у односу на суперлигашке екипе. У меч улазимо слабији за нашег првог голмана, али то нам не сме бити алиби за евентуални неуспех. – и додаје: У овом прелазном року вратили смо две искусне играчице, и довели појачање на позицији голмана. Са још неким играчицама смо у преговорима али њихов ангажман зависиће од евентуалних одлазака из клуба.
Као императив за ову полусезону истакао је пласман у виши ранг.
– Што се наставка првенства тиче апетити су остали исти. Одржали смо стабилност клуба, а главни циљ је прво место на крају сезоне и пласман у Супер ”Б” лигу. – завршава шеф стручног штаба Житорађанки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *