Житорађа: Завршетак базена и нове инвестиције у општини

На конференцији за штампу ОО СНС Житорађа председник општине Житорађа Иван Станојевић истакао је да се локално руководство труди да побољша услове за живот грађана кроз многе инвестиције које се реализују. Ових дана радило се на уређењу атарског пута Доњи Дреновац-Каре у дужини од око 5 километара и радови су завршени.

  • Поред комплекса базена који се увелико гради и чији завршетак ускоро очекујемо, а чију је изградњу једним делом финансирало Министарство спорта у вредности од 120 милиона динара, асфалтиране су и улице у сарадњи са Министарством привреде РС у општини Житорађа у вредности од 100 милиона динара, упоредо са тим радовима почела је и електрификација поља у Самариновцу, а вредност радова је 42 милиона динара- рекао је Станојевић.

Он је додао да је ових дана расписана још једна јавна набавка вредности 44 милиона динара, а за набавку опреме за уређење базена .

  • Овом набавком предвиђена је куповина тобогана за базене али и уређење зграде у оквиру комплекса где ће бити смештена билетарница, кабине за пресвлачење и  одлагање ствари као и туш кабине и тоалети. Овим средствима биће адаптиране и постојеће трибине – истакао је председник општине Житорађа.

Станојевић је рекао да ће у току ове недеље бити расписана још једна јавна набавка, а тиче се изградње новог фудбалског стадиона чија ће прва фаза радова коштати око 13 милиона динара.

На конференцији за новинаре, која је одржана у просторијама странке, Станојевић је оценио да радови на електрификацији поља у Самариновцу теку по плану, а у наредном периоду, како је истакао договорено је са министром пољопривреде Недимовићем да електрификација поља буде проширена и на суседан села Пејковац и Држановац.

Председник је истакао да ће општинска власт у наредном периоду приступити изради пројектне документације, а током следеће године, биће електрификацијом обухваћене и КO Пејковац и Држановац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *