ЖИТОРАЂА У ФИНИШУ ДО ПОДВИГА: Са једанаесторицом играча, Житорађа успела да дође до бода

ПРОКУПЉЕСтадион: Крај Топлице Гледалаца:Судија: Михајло Михајловић (Врање) 7 Жути картони: Динић, В. Станковић, Петковић (Фк Житорађа) Митић, Ивановић (Фк Јабланица) Стрелци: Стефановић у 85. за Житорађу, Марковић у 31. за Јабланицу

ФК Житорађа: Новаковић 7, Китановић 7,5, С. Јовановић 7, Пауновић 6,5, Марјановић 6,5 (Лазаревић – ),  Стефановић 7,5, Динић 6,5, М. Јовановић 6,5, М. Станковић 6, В. Станковић 6, Петковић 6,5.

Фк Јабланица: М. Митић 6,5, Стошић 7, Зарић 6 (Филиповић – ), Јанковић 6,5, И. Митић 6,5, Јовић 7, Рајчевић 6,5 (Михајловић – ), Ивановић 6,5, Заими 6, Палевић 7, Марковић 8.

Играч утакмице: Мирослав Марковић (Фк Јабланица) 8

На стадиону крај Топлице виђена је лепа фудбалска представа која је нажалост локалних фудбалских сладокусаца због епидемиолошких мера остала непропраћена. Данашњи меч најбоље можемо описати овако, Житорађа је стварала и промашивала зрелије шансе, а Јабланица је држала лопту у ногама и управљала током утакмице. Јабланица је дошла у вођство преко свог најбољег играча Мирослава Марковића који је пресекао додавање Луке Пауновића према голману Новаковићу, и поред Новаковића спровео лопту у мрежу. Правио је дар мар Марковић одбрани Житорађе, поготово по левом боку, и кроз средину а једино је капитен Житорађе Китановић успевао да заустави једног од најбољих играча Зоне Југ. Житорађа је у другом полувремену стисла зубе и кренула чвршће и борбеније те је стварала шансе али лопта једноставно није хтела у гол. Иако без резерви, (на клупи био само голман Лазаревић ) успели су изабраници Бојана Милошевића да дођу до изједначења. После продора Марка Китановића лопту је у гол спровео искусни Стефановић, а играо се 85. минут на мечу. У истом минуту повредио се и млади штопер Алекса Марјановић те је на терен морао голман Лазаревић, који се нашао у улози играча. Издржала је Житорађа до краја и можемо рећи направила подвиг и са 11 играча остала непоражена.
Житорађани јесењи део завршавају на 5. месту са 23 освојена бода.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *