ЖИТОРАЂА СТАРТОВАЛА У ПЕТОЈ БРЗИНИ: Офк Топличанин – ФК Житорађа 0:4 (0:2)

НИШ – СТАДИОН: ОФК Синђелић (Ниш) СУДИЈА: Михајло Младеновић 8 (Врање) ГЛЕДАЛАЦА: 100 ЖУТИ КАРТОНИ: Новаковић, Китић Н, Пауновић В, Стојић (ОФК Топличанин) Петровић, Коцић, Тодоровић (ФК Житорађа) СТРЕЛЦИ: Митић у 18, Коцић у 27, П. Стојановић у 51 и Тодоровић у 87. из пенала (ФК Житорађа)

ОФК ТОПЛИЧАНИН: Новаковић 5,5, Станковић 5, Драгићевић 5 (Стојић 5,5) Каличанин 6,5, Н. Китић 5 (В. Станковић – ) Денић 5,5, В. Пауновић 5 (Копривица – ), Јовановић 5,5 (Антанасковић 5) Л. Пауновић 6,5, М. Китић 6.

ФК ЖИТОРАЂА: Бабић 7, Китановић 7,5, Младеновић 7, Петровић 7 (Станковић -), Коцић 7,5, В. Стојановић 7, П. Стојановић 7,5, Лучић 7 (Марјановић – ), Митић 8, Тодоровић 8, Динић 7 ( Петковић 7)

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Никола Тодоровић (ФК Житорађа) 8

Топличанин неубедљив, Житорађа немилосрдна. Тако најкраће можемо описати дерби меч првог кола Зоне Југ, који је због суспензије ”Стадиона крај Топлице” одигран на стадиону нишког Синђелића. Фудбалери Топличанина су данас у појединим тренуцима изгледали као да су се први пут нашли на зеленом тепиху, док су Житорађани то немилосрдно користили, и били права казнена експедиција за небеско плаве. Новаковића је начео Митић у 18. минуту, а предност је увећао повратник Коцић у 27. Топличанин покушава да се тргне преко Каличанина, који има прилике да смањи резултат на 1:2 међутим ведета Топличанина не користи прилику. На полувреме се одлази резултатом 0:2, а свеопшти утисак је да је Житорађа могла и до убедљивије предности после првих 45. минута игре. Оно што је започето у првом настављено је и у другом делу игре, већ у 51. минуту преко новајлије Предрага Стојановића, Житорађа долази до убедљивих 0:3 и већ тада је победник сусрета био решен, само је било питање којим ће резултатом Топличанин бити испраћен у Прокупље. До краја сусрета бележимо још неколико шанси и полушанси на обе стране, а тачку на и ставља најбољи актер данашњег сусрета Никола Тодоровић који погађа ”са креча” након једанаестерца који је скривио чувар мреже Новаковић.
Поред Тодоровића, треба похвалити и издање целокупне екипе Житорађе, која показује да ће својим искуством бити један од главних фаворита за улазак у српсколигашко друштво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *