Žitorađa poražena ali ne nadigrana u prvoj proveri

Na stadionu u Malošištu, fudbaleri Žitorađe su u okviru priprema pred početak prvenstva odigrali prijateljski meč sa takođe zonašem ekipom FK Malošište. Slavila je ekipa iz Malošišta. rezultatom 6:4. A u uvodnih 20 minuta meča Žitorađa je stvarala šanse, a tako se nastavilo i u  daljem toku meča. Međutim, igra bez klasične devetke uzele je maha, te se vihorni Stanković, koji se danas prinudno našao na poziciji krila propisno iz promašivao uz društvo levokrilnog fudbalera Jovanovića, koji je u prvom delu propustio dve stopostotne šanse za gol. Kazna je stigla u 26. minutu kada se Đorđević ušunjao između štopera Žitorađe i savladao nemoćnog i do tog trenutka nepogrešivog Veljkovića.
Rezultatom 1:0 otišlo se na poluvreme, a odbrana Žitorađe kapitulirala je u drugom delu i u 50,54,59,71 i 90. minutu, a u strelce se upisao Đorđević još dva puta, Milenković, Rimović kao i Petković.
Za Žitorađu su pogađali dva puta Todorović u 57 i 81. minutu, a vredi napomenuti da je prvi gol remek-delo jer je postignut iz kornera. U 60-om minutu pogodio je Stanković a u 72. razornim udarcem iz slobodnjaka u strelce se upisao i Vlada Paunović.
Ipak, imajući u vidu da su još uvek u prvoj nedelji treninga, današnja igra momaka iz Žitorađe obećava berićetnu jesen za ekipu podno Toplice, s obzirom na činjenicu da danas u Malošištu momci Ivana Jovanovića nisu nadigrani jer su stvorili impozantno veći broj šansi. Ipak, u ustima ostaje gorak ukus poraza i opomena, da i najmanji promašaji mogu koštati rezultata, kao što je bilo i danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *