ЖИТОРАЂА НАСТАВЉА НИЗ: Марија Стојковић водила Житорађанке до победе у дербију са Ремесијаном

ЖИТОРАЂА – У дербију 3. кола Прве рукометне лиге Исток за жене, пред око 100-ак гледалаца у Спортској хали у Житорађи, екипа Жрк Житорађа је савладала једног од тежих ривала у овој сезони, у трци за шампионски наслов екипу Жрк Ремесиане из Беле Паланке резултатом 25:21 (11:7).. Од почетка до краја смо гледали вече голмана и вече промашених зицера, наиме, екипа Беле Паланке је у току меча имала 26 техничких грешака док су се домаћи зауставили на коти од 21. Такође, оно што је одлучило меч јесте и 17 одбрана Марије Стојковић која је проглашена играчем утакмице. Уз њу вечерас смо видели стандарно добру Јовану Бартошић која је била најефикаснији актер меча са 8 погодака, држала све конце у својим рукама. Код гошћи истакле су се Јована Живковић са 7 и Јелена Јевтовић са 5 погодака.
Од самог старта меч је обиловао чврстом игром у одбрани обеју екипа, као и добрим интервенцијама голмана у оба табора. Међутим, у пресудним тренуцима меча на површину је испливало искуство Бартошићеве и Стојковићеве, као и неискуство младе екипе из Беле Паланке.
Тренер гошћи, Младен Тодоровић у изјави је рекао: Ми нисмо дошли овде да победимо, али смо дошли да се боримо и видимо колико можемо. Криво ми је јер смо имали 26 техничких грешака и што смо у појединим тренуцима олако поклањали нападе домаћину. Житорађа је искуснија екипа, то се видело, Јована Бартошић је показала зашто је овде, као и још пар девојака. Честитао бих мојим девојкама на борби и идемо даље. – рекао је Тодоровић.
Стратег домаћих Антанасковић сличног је мишљења са колегом из супротног табора: Мислим да је победила концетрисанија екипа вечерас. Кад је требало остали смо хладне главе, искористили оно што нам је главни адут искуство Бартошићеве и Станковићеве, и тако крунисали добро вече Марије Стојковић на голу, новом победом. Противник, иако дебитант у лиги, је екипа вредна сваког респекта што је и показала вечерас, и честитао бих им на доброј борби до самог краја. – изјавио је Антанасковић.

Лепу рукометну представу покварио је судијски пар Јелена Ристић и Милена Јовановић, које су као и много пута до сада показале да су недорасле прволигашком рангу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *