Завршен други Светосавски турнир

Синоћ је завршен други по реду Светосавски турнир. И ове године у улози организатора су се нашли КЗМ Житорађа и ССОЖ. За нешто више од 15 дана колико је трајао турнир, виђено је доста мечева, а чини се најбољи синоћ на крају, како и доликује. Узбудљиво финале које је поред лепе игре и лепих потеза са обе стране мало је покварио изненадни квар у снабдевању струјом, те је у 15-ом минуту првог дела био 10 минутни прекид због нестанка струје. Међутим, како је касније изјавио Срђан Пиловић, квар је брзо отклоњен, људи из дистрибуције су реаговали брзо и финале је настављено.

А на терену су бољи били момци из екипе Геолукс Прокупље, они су са 2:1 савладали екипу Мита Малошиште и тако освојили турнир. У вођство су прво дошли гости из Малошишта преко Марка Илића у 14. минуту, али је у 18. изједначио Данило Станишић, те се тако отишло на полувреме. Наставак са доста шанси, и промашених зицера на једној и другој страни и на крају у 40. минуту Дарко Спасић, поставља коначних 2:1, на само 8 секунди пре краја.
Гости из Малошишта су протестовали код судија јер је како смо касније сазнали стрелац гола играо руком, а то судије нису санкционисале. Међутим, судијски пар Милојковић – Миљковић, који је на целом турниру био на висини задатка и овог  пута је донео исправну одлуку и признао гол екипи из Прокупља, с обзиром да није било намере да се игра руком.

После последњег судијског звиждука, награде је уручио председник Спортског савеза Срђан Пиловић. Треће место и ваучер на 20.000 динара припао је екипи Империја Житорађа, друго место и 30.000 екипи Мита Малошиште и на крају богатији за 60.000 и трофеј су првопласирани Геолукс Прокупље.
Алекса Пешић, један од играча победничке екипе је изјавио: Честитао бих пре свега мојим момцима на освојеном турниру. Заиста један од јачих турнира које играмо, и сигуран сам са врхунским квалитетом фудбала. Заиста тежак меч, и тешко финале, на крају смо успели да славимо и пресрећан сам. Честитао бих само још организатору на феноменалној организацији. – изјавио је Пешић.
Срђан Пиловић је рекао да је после свега задовољан како је турнир завршен, каже да их је мало затекао нестанак струје али не и збунио, те је решење брзо нађено и меч настављен. Он је још додао да је овај турнир већ сад полако традиција и да ће сигурно бити организован и наредне године, а у плану су и Сретењски турнир који се одиграва за викенд, као и летњи турнир.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *