Вундеркинд из Дољевца се поново вратио на терен

ДОЉЕВАЦ / БЕОГРАД – Несуђени суперлигаши , популарни Графоси почели су са припремама за нову сезону у Првој лиги Србије. Тренеру Милији Жижићу на припреме се одазвало око 20-ак фудбалера, а најсвежије име на списку је повратник на зелени тепих, најталентованији играч популарних Графоса, и један од најталентованијих Црвене Звезде Илија Стојанчић (19). Илија, који се после седам месеци вратио на терен, после тешке повреде, операције, и рекуперативног тока каже да је пресрећан што се поново прикључио тренинзима и вратио својој највећој љубави – фудбалу.
Усхићење је велико. Овај тренутак сам чекао месецима. Било је много дана напорног рада, жртвовања и упорности. Сматрам успехом свој повратак на терен после оволико времена, и за то сам најзахвалнији породици, и свим људима који су били уз мене у овом за мене јако тешком периоду. – објашњава перспективни Стојанчић.
Током рекуперативног тока, и чим се омогућио поновни рад теретана и спортских центара млађани Илија је кренуо напорно да ради са својим личним тренером Јованом Петровићем, који је најзахвалнији за то што Стојанчић није изгубио на физичкој спреми, чак, наводи Стојанчић, данас је спремнији него икад.

Јован и Илија / фото: Илија С.

Посебно бих се захвалио мом личном тренеру Јовану Петровићу, који има највеће заслуге за мој повратак на терен. Осећам се спремнијим него икад и верујем да ће ово бити моја сезона. Тренер Петровић ми је помогао да се на терен вратим јачи и бољи, и да будем корак ближи циљу. – истиче Илија.
Подсетимо, Стојанчић је већ трећу сезону у црвено-белом дресу, а од прошле сезоне је на позајмици у филијали Графичару. Илија игра на позицији везног играча, а оно што га посебно одликује је разорни шут са обе ноге, као и завршни пас, због чега га многи фудбалски стручњаци поистовећују са његовим на широко славнијим суграђанином Драганом Стојковићем – Пиксијем. Сигурно је да је Стојанчић један од играча који ће у будућности бити окосница Црвене Звезде а да ли ће већ ове сезоне добити шансу од Дејана Станковића, као његови дојучерашњи саиграчи Гаврић, Николић и Конатар, остаје да видимо. До тада, каже нам Илија, њему остаје да вредно ради и тренира.
Кажу упорност се исплати, и ја се тиме водим. Идем полако, корак по корак, научио сам се стрпљењу и да ништа неће доћи преко ноћи. Сигурно је само да кад позив од шефа Станковића стигне, да ћу га дочекати максимално спреман и мотивисан а до тада на мени је да тај позив завредим. – скроман је Илија, један од најталентованијих српских фудбалера нове деценије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *