Вртић у Житорађи се привремено затвара- Васпитачица позитивна на вирус короне

Према одлуци Кризног штаба вртић „Прва радост“ у Житорађи до даљњег неће радити, рекао је у изјави за Радио Копријан Срђан Пиловић директор ове установе.

Након сазнања да је једна од васпитачица, која је радила у установи са децом, позитивна на вирус короне сви радници су  у суботу, 6.јуна, тестирани и чекају се резултати. Према речима Пиловића врата ове установе биће затворена за пријем деце код не стигну резултати и док епидемиолошка служба не одобри рад вртића.

  • До инфицирања запосленог дошло је социјалним контактом ван установе, са особом која тада није показивала симптоме вируса.  Убрзо након контакта та особа је добила одређене симптоме корона вируса, што је и тестом потврђено, тако да је о томе обавештена и наша запослена, која ме је и одмах контактирала. Васпитачица је одмах удаљена с посла, тестирана је и резултат је био позитиван. – каже Пиловић.

Позитиван резултат је стигао у петак, 5.јуна, после 16 сати и након тога директор ове установе обавестио је Школску управу, епидемиолошку службу и Кризни штаб у Житорађи. На заседању штаба донета је одлука о привременом престанку рада вртића у Житорађи као и тестирање свих запослених.

Пиловић је истакао да су привремено затворена и сва истурена одељења ове установе док не стигну резултати тестирања, али и док струка не да своје мишљење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *