Ускоро комплетна реконструкција школе у Малошишту

Дуго најављивана реконструкција школе у Малошишту ових дана би требало да добије свој епилог. Наиме, како каже генерални директор ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу Горан Илић све је завршено што се тиче докумантације и допуне пројекта. Према његовим речима средства су одобрена и ових дана очекују дозволу за расписивање тендера за реконструкцију  школе у Малошишту.

  • Надлежно Министарсво тражило је допуну документације пројекта реконструкције овог објекта.Ми смо све то доставили и надам се да ће ових дана стићи дозвола за расписивање тендера.- каже Илић у изјави за радио Копријан.

Међутим, то не значи да ће радови одмах по расписивању тендера и почети. Законски рок трајања расписаног тендера је месец дана, тако да почетак радова можемо очекивати за два месеца. Како истиче Илић то је огроман посао и радови ће трајати од пет до шест месеци.

  • Радови подразумевају комплетну замену подова у учионицама, унутрашње столарије, осветљења. Биће урађена комплетна изолација крова, али и спољашња фасада са изолацијом. Пројектом смо предвидели и уређење пколских терена и прилаза школи. – казао је Илић.

Да је реч о великом пројекту, говори у прилог и чињеница, да је вредност радова близу 78 милиона динара.

  • Због обима радова деца ће највероватније школску годину почети у Дољевцу или Белотинцу. Наиме, радови ће трајати око 6 месеци и ми смо већ пчели да правимо распоред који разреди из Малошишта ће ићи у школу у Дољевцу, а која деца ће похађати школу у Белотинцу. – рекао је Илић.

Подсетимо, Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила је близу 4 милиона динара за реконструкцију котларнице у Основној школи „Вук Караџић“ у Малошишту. Том приликом замањени су стари дотрајали котлови, новим, као и уградња горионика за сагоревање пелета капацитета 200 кW и циркулационе пумпе. Такође, почетком прошле године, замена је столарија, на око 70 отвора, чија је вредност радова износила  око  4 милиона динара, а највећи део финансирало је Министарство екологиије уз помоћ локалне самоуправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *