Ученичко предузеће ”Soap & Wine” представљало Житорађу на националном такмичењу из социјалног предузетништва

О успесима средњошколаца у Житорађи смо писали пре пар дана,  а ученици ове школе данас доносе нове успехе. Овог пута са националног такмичења у социјалном предузетништву у Београду. Ученичко предузеће ”Soap & Wine” које се бави производњом сапуна од вина, се са својом пословном идејом прво представило на регионалном такмичењу ученичких компанија у Рода Центру у Нишу, да би после тога учествовали на регионалном такмичењу из Социјалног предузетништва.

Ученице у заједничкој акцији са штићеницима Дома

Овај тим који иначе чине ученице Средње школе у Житорађи се са регионалног пласирао на Национално такмичење из Социјалног предузетништва које је одржано јуче у Београду. Иначе такмичења организује организација Достигнућа младих у Србији под покровитељством Министарства привреде и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. 

Неки од производа компаније

Ученичку компанију чине ученице треће године економије: Јулија Станисављевић, Јелена Станковић, Јована Цветковић, Марија Митић и Јана Јанковић, предвођене професорима Миланом Филиповићем и Бобаном Ђорђевић.
Компанија је основана у октобру 2018. године, бави се производњом сапуна са вином, и социјално је оријентисана компанија. Уз то функционише у сарадњи са Домом за одрасла инвалидна лица у Дољевцу и том приликом штићеници Дома имају могућност да учествују у изради и паковању сапуна, друже се са ученицама.
Како каже професорка Бобана Ђорђевић идеја да се и штићеници дома укључе у реализацију није случајна.
Пре десетак година као средњошколка имала сам прилике да посетим Дом за инвалидна лица у Дољевцу и људи који тамо бораве су на мене оставили баш јак утисак. Тад сам имала прилике да видим колико је њима значила наша посета, дружење са нама, колико су ти људи у ствари усамљени и колико им недостају љубав и пажња.  објашњава професорка Ђорђевић.

Чланице ученичке компаније са професорком Ђорђевић

Ученице Средње школе су  показале да поред учења може да се нађе времена и за хуманост, а да кад се споји лепо и корисно добија се једно неописиво задовољество. Према речима професорке Ђорђевић посета Дому у Дољевцу је доста позитивно утицала и на ученице и на штићенике дома, те се тако из ове компаније најављује и хуманитарна акција где ће се продавати сви направљени сапуни. Целокупан приход прикупљен од истих бити прослеђен Дому за инвалидна лица у Дољевцу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *