У Житорађи потписан уговор о реализацији пројекта „Помоћ у кући“

У Житорађи је данас потписан уговор између локалне самоуправе и НВО Инклузија данас о помоћи у кући, односно о ангажовању геронтодомаћица које ће помагати и обилазити  старе становнике општине Житорађа и особе са инвалидитетом. Како каже председник општине Житорађа Иван Станојевић овај пројекат је подржало и Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања за који је издвојено  2 милиона и 616 хиљада динара.  Како је истакао овај пројекат се реализује већ трећу годину за редом, а биће обухваћено око 80 лица којима ће геронтодомаћице помагати.

Иван Крстовић из НВО Инклузија данас истиче да је пројектом „Помоћ у кући“ предвиђена свакодневна помоћ старим и инвалидним лицима, а биће ангажовано 15 геронтодомаћица. Пројекат ће бити реализован у наредна три месеца, а упослени радници обилазиће свакодневно 80 корисника.

Иван Станојевић, председник општине Житорађа, истиче да пројекат предвиђа помоћ у кући старим и инвалидним лицима односно пружају услуге које подразумевају набавку хране, набавку лекова, одлазак у куповину,  помоћ у одржавању хигијене и слично. Додаје да је овај пројекат подржало и Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања и да ће око 15 домаћица, у наредна три месеца, редовно обилазити кориснике које тренутно имају на списку, а уколико буде било потребе, у наредном циклусу повећаће број корисника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *