Током наредне године адаптација и реконструкција школе у Дољевцу

Током недавне посете председника Србије Александра Вучића, који је обишао реконструисану зграду Јавне библиотеке у Дољевцу, најављена је и комплетна адаптација и реконструкција зграде централне школе у Дољевцу. Председник Вучић је истакао да ће почетком 2022.године почети радови и да ће, попут школе у Малошишту, овај објекат бити енергетски ефикасан и добиће и нове котлове за грејање на пелет. Директор ОШ „Вук Караџић“ у Дољевацу Горан Илић каже да је реконструкција школе била најављена за 2019.годину, да је одрађен пројекат и целокупна пропратна документација, изабран и извођач радова, али да је пандемија цовида-19 стопирала почетак радова.

Реконструкција школе средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима одобрена је још 2019.године, али због пандемије корона вируса радови су одложени. Приликом посете општини Дољевац председник Вучић је најавио почетак родова и то је добра вест за овдашњу школу и реновирање школе ићи ће хитном поступку. Ми смо у претходном периоду урадили пројекат, а сада је урађена ревизија премера и предрачуна и остаје да се распише и изабере извођач радова- каже директор Илић.

Након обавезне процедуре избора извођача радова и увођења у посао Илић се нада да ће већ почетком пролећа почети радови на комплетној реконструкцији ове зграде.

Председник Вучић је обећао да ће радови ићи по хитном поступку, а вредност радова је око 135 милиона динара и ови радови подразумевају комплетну реконструкцију, дакле биће урађен кров, изолација зграде и замена унутрашње столарије- каже Горан Илић.

Пројектом реконструкције предвиђена је и замена свих електро инсталација, водоводна инсталација, биће урађени нови подови и најбитније биће купљени нови котлови за грејање на пелет, а и котларница биће преуређена.

Тренутно не можемо да прецизирамо колико ће трајати радови, али се надам да ће до почетка нове грејне сезоне све бити завршено. Према неком плану требало би да радови буду завршени до средине октобра 2022. године- истиче директор Илић.

Према ранијем плану ученици од 1. до 4. разреда који похађају ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу наставу ће пратити и даље у учионицама Образовног центра у Дољевцу, а виши разреди, односно ученици од 5. до 8. разреда на наставу ће ићи у школу у Пуковцу. Наравно, додаје Илић, сви ученици ће као и до сада имати организовани превоз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *