Стефановић обећао изградњу кружног тока код Кнежичке реке и пешачке стазе до Малошишта

Потпредседник Владе РС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је приликом посете општини Дољевац истакао да је његов циљ да се ојача сарадња измедју градјана и Владе ради што бољег препознавања и решавања локалних проблема. Састанку су присуствовали и директори ЕПС-а и Путева Србије Милорад Грчић и Зоран Дробњак. Поред састанка са представницима локалне власти, организован је и разговор са становницима нашег краја у скупштинској сали, а присутни су се интересовали пре свега за инфраструктурне пројекте попут путне сигнализације у селу Малошиште и појачања напона струје у Кочану.

Како је, након састанка, за Радио Копријан рекао председник општине Дољевац Горан Лјубић од потпредседника је затражено да помогне да се код Кнежичке реке, која је једна од најкритичнијих саобраћајних деоница у нашој општини, изгради кружни ток, да се направи пешачка стаза од тог места до улаза у Малошиште, као и да се уреди већ постојећа стаза кроз Малошиште до центра тог села. – Представници државе имали су разумевања за тај проблем, тако да смо, у договору са њима, већ контактирали фирме које би могле да то реализују. Општина ће урадити свој део посла по питању решења имовинско-правних односа земљишта око те области. Надам се да ће негде на пролеће најкасније тај проблем бити решен и кружни ток урадјен, а пешачке стазе и пре то рока, у наредна два месеца. Не желимо да више имамо ситуације, као што се нажалост раније дешавало, да се у саобраћају губе људски животи.

Затражено је и да се у појединим селима, попут Кочана побољша напон струје, за шта су, каже председник дољевачке општине, такодје добили зелено светло. -Изградњом трафо станице код Аква парка могућности за то свакако има. У плану је изградња још два трафоа у Дољевцу и Пуковцу, јер уколико буде било нових инвеститора, проширење електро-мреже ће свакако бити неопходно.

Посета ПС Дољевац

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић разговарао је приликом посете општинама Дољевац, Мерошина и Гаџин Хан и са полицијским службеницима у тим местима о безбедносној ситуацији, актуелним проблемима са којима се сусрећу у раду, али и о њиховом виђењу будућности МУП-а и мерама које треба предузети како би њихов рад био још ефикаснији, саопштено је из полиције.

Том приликом додају, министар Стефановић је истакао да ће полицајци и ове године имати нове инвестиције у опрему, униформе, нова ватрогасна и полицијска возила, али да ће бити и повећања плата, те нагласио да од полицајаца очекује још више активности и рада на заштити свих грађана Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *