Шесте вечери, ”Паљка” подсетио на најбоље дане!

Шесто вече Светосавског турнира имало је четри утакмице и све су биле са доста узбуђења. Прву су одиграле екипе Декси Речица и 10. Фебруар из Шаиновца. Резултат је био 3:3 а утисак је да су обе екипе могле до победе, прво полувреме је припало Шаиновчанима, друго момцима из Речице. С тога, можемо рећи да је овај резултат реалан.
Други меч је био између екипа Империа Глашинац и Дреновац Буцко, ове вечери бољи су били момци који представљају екипу Империа, и показали су зашто су први претенденти за освајање турнира.
Четврти меч су одиграле екипе Малошиште и Ђакус, меч са доста узбуђења, и на крају 5:3 за Малошиште.
А трећи меч, су одиграле екипе Вољчинац 1 и Еспосито Прокупље. Можемо слободно рећи да је екипа из Вољчинца ушла као аутсајдер у овај меч, с обзиром на то да момци који бране боје Прокупља су познати широм Топлице по резултатима на свим ноћним турнирима, и по томе што бране боје прволигашких футсал тимова. Екипа из Вољчинца, је сачињена од прекаљених фудбалских лисаца, и неколицине младих момака. Без респекта према противнику су ушли у  меч и на крају направили највеће изненађење на турниру у досадашњем делу. Оно што је вечерас имала публика да види на том није висок квалитет фудбала, нити неки потези који су карактеристични за футсал, али сви који су вечерас били у Спортској хали, имали су прилике да се присете мајсторства које Бојан Милошевић ”Паљка” има у својим ногама. И ако има 43 године, партијама на турниру показује да и даље може да игра врхунски фудбал. Саткан од најфинијег фудбалског штофа, са огромном количином искуства стицаног годинама по теренима Прве и Српске лиге, и непресушном глађу за головима које и данас поседује. Мајсторство се могло видети оног тренутка када је натерао противника да у противничком шеснаестерцу направи тај шести фаул, који је са собом носио казнени ударац из ког је Вољчинац изједначио на 2:2.

Бојан Милошевић

Паљкин урођени голгетерски њух, се могао видети у тренутку када је постигао гол за 1:1, када је предосетио да ће лопта да се поткраде испод ноге голману Еспосита, и касније је спровео у празну мрежу. А дечачка жеља за играњем фудбала, иако у позним играчким годинама се видела у тренутку када је на 30 секунди пре краја у шпринту истрчао контру за 3:2. У том тренутку је цела спортска хала била на ногама, и аплаудирала Бојану Милошевићу, који је вечерашњом партијом изазвао носталгију код навијача. Чувени Паљка, је вечерашњом партијом подсетио на почетак 2000-их када је са десетком на леђима, сламао кичме противницима а Житорађане радовао головима. Због чега је завредио статус фудбалске иконе у Житорађи.
Паљка је још један доказ оне чувене, да је форма пролазна а класа вечна. Оно што је Саша Илић Партизану, то је Бојан Паљка Милошевић житорађанима, фудбалска алфа и омега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *