Рукометни клуб Житорађа кренуо са припремама

Мушки рукометни клуб Житорађа је синоћ од 19.30 у спортској хали у Житорађи кренуо са припремама за Нову сезону. На првој прозивци поред чланова управе и тренера Бојана Проловића појавили су се и носиоци игре у претходној полусезони. Костур екипе је остао не промењен а сем повратника Огњена Мрдаковића нових лица нема у Житорађи. Прикључено је неколицина млађих играча из генерације ”2003” тренинзима. Како смо дошли до информација, доласци у клуб, зависиће од одлазака, а за сада је у оптицају да само један играч напусти тренутно лидера Прве лиге Исток. Као што су синоћ играчима рекли тренер Проловић и Миомир Маљевић, приоритети за наставак другог дела шампионата остају исти. Пласман у Супер ”Б” лигу, што је већ 70% завршен посао, и адаптација младих играча на сениорски рукомет.

M.Mитић/ детаљ са меча

Такође, Маљевић је првотимцима понео да их прва провера очекује наредне недеље када на турниру у Житорађи, који организује Спортски савез, долазе три суперлигашке екипе: Планинка, Дубочица и Топличанин. Биће то први тест изабраницима Бојана Проловића и показатељ где се екипа налази у овом тренутку.
Као што нам је рекао у разговору капитен Житорађана Мирослав Митић нада се континуитету у раду, што је недостајало прошле полусезоне:
– Надам се пре свега континуитету у раду, што нисмо имали прошле полусезоне, због повреда. Надам се да ће сви наставити да се одазивају у великом броју тренинзима као што је то био случај вечерас, што се тиче и старијих и млађих. Битно је да уз старије играче остану и млађи, да они стичу своју загарантовану минутажу током целе полусезоне. Велики део посла смо завршили у првом делу, имамо лакши распоред, све те фаворите дочекујемо код куће. Оно што ме радује је што је клуб после дужег времена стабилан. – завршио је Мирослав Митић разговор за ”Добричке интернет новине”

Послушајте прилог о почетку припрема ”РК Житорађа” 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *