Резултати са специјализоване изложбе немачких овчара

Протеклог викенда одржана је друга специјализована изложба немачких овчара на Облачинском језеру, у организацији Кинолошког друштва „Југ Богдан“ из Мерошине. Изложено је 66 паса из Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске и Македоније. Победници у разредима награђени су пехарима и хараном за освојена прва четири места.

За најлепшу женку и мужјака изложбе проглашени су Санса Хоусе оф Грумил и Роки вом Брумменланд, док је најбоља одгајивачка група Наисхоф. Судија на изложби био је Др Филип Богоески из Македоније.

Организатори из КД „Југ Богдан“, Саша Ристић и Срђан Игић, задовољни су читавом изложбом.

Захваљујемо се општини Мерошина и људима са Облачинског језера на несебичној помоћи у организацији ове међународне изложбе, као и фабрици Геби која је даровала храну Френдли. Надам се да су излагачи задовољни пласманом и наградама и ће идуће године бити још више учесника „- каже Саша Ристић један од организатора изложбе.

Томе у прилог иду бројни коментари на друштвеним мрежама од стране задовољних учесника. Одгајивачи из скоро читавог Балкана одушевљени су условима и комплетном организацијом.

Ово је била друга „специјалка“ коју ово младо кинолошко друштво организује у Мерошини. КД „Југ Богдан“ основано је 2016. године и за кратко време успело да на изложбе у својој организацији доведе излагаче из скоро свих земаља у окружењу и тако промовише општину и ван граница наше земље.

Душан Васковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *