Расписани избори у општини Дољевац

Општину Дољевац, као и још неколико општина у Србији 16. Децембра очекују локални избори. Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике Скупштина општина Лучани, Кула, Кладово и Дољевац за средину децембра, саопштено је из парламента. Одлука о расписивању избора у овим локалним самоуправама ступа на снагу даном објављивања у “Службеномгласнику”, када почињу да теку И рокови за обављање изборних радњи. Избори у општинама Лучани, Кула, Кладово И Дољевац биће у надлежности органа за спровођење избора на основу одредаба Закона о локалним изборима. Дејан Смиљковић председник СО Дољевац, потврдио је ову информацију и позвао све политичке субјекте да се у складу са законом и понашају у току предстојеће изборне кампање. Он је подсестио да је председник општине Дољевац Горан Љубић, поднео писмену оставку 25. септембра, што је условило да додје до ових избора.

Одборник “Двери”  у СО Дољевац, Ненад Стоиљковић је у писменом саопштењу навео да су ови избори нелегално расписани и да су се обистиниле његове тврдње да се избори расписују  због тога што актуелна власт у Београду није сигурна у победу на већ раније заказаним изборима у општини Лучани. Треба додати да реаговања осталих политичких странак нисмо забележили.

Иначе Влада РС је именовала Привремени орган који ће руководити општином Дољевац до избора . Тако је председник Привременог органа Горан Љубић, док су чланови Дејан Смиљковић, Милош Вукотић, Срђан Марјановић и Драгослав Станковић. Прва седница овог органа заказана је за уторак 30. Октобра у 10 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *