ПСС Прокупље пружа помоћ за продају пољопривредних производа

Крајем прошле седмице почела је са радом Електронска пијаца Србије и сви заинтересовани грађани могу, уз једноставну регистрацију, да купе воће, поврће, месо, сиреве, млеко, јаја, мед, као и низ других традиционалних прехрамбених производа. Душка Петровић из ПСС Прокупље, саветник за сточарство, каже да ова служба  свим пољопривредним произвођачима из нашег краја нуди помоћ приликом регистрације на овом порталу, уколико пољопривредник нема рачунар и интернет конекцију или не поседује довољно знања за регистрацију.

Пољопривредни произвођачи могу путем овог портала да понуде своје производе, јер због затварања пијаца нису у могућности да пласирају своју робу.

Душка Петровић истиче да пољопривредници могу да добију све информације путем телефона 027/210-055, а уколико желе помоћ при регистрацији на порталу треба да припреме важећу имејл адресу, број телефона, локацију на којој се газдинство налази и врсту пољопривредних производа које нуде.

Такође, ова служба нуди помоћ за издавање дозвола пољопривредницима у време забране кретања, а како би могли да заврше радове у пољу.

Надлежни објашњавају да грађанима поручена роба може бити испоручена директно од стране произвођача, али и помоћу бројних курирских служби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *