ПСС Ниш: Подстицаји по кошници пчела 800 динара

ПСС Ниш подсећа пчеларе да је  рок за подношења бројног стања пчелињих заједница  до краја октобра, како би могли да користе  основне подстицаје по кошници пчела у износу од 800 динара.

Право на 800 динара бесповратних средстава има правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног поЉопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у поЉопривреди и руралном развоју.

Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почело је средином априла, а пчелари имају рок до краја октобра да доставе бројно стање пчелињих заједница.

Подносиоци захтева могу да остваре право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела.

То у пракси значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница и подносе захтев за остваривање права на овај подстицај, неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети Министарству поЉопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар краЉа Александра 84, 11050 Београд.

Пчелари ће и ове године за „подстицаје по кошници“ моћи да поднесу захтев електронским путем. Приступ порталу за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања uap.gov.rs.

Подстицаји се остварују у износу од 800 динара по кошници пчела.

ФОТО: Јулијана Кузмић/Агромедија/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *