ПОЗИВ ОПШТИНАМА И ГРАДОВИМА – 320 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ ЖИВОТА ГРАЂАНА

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће ове године финансирати, у потпуости или делимично, са укупно 320 милиона динара из Буџетског фонда за локалне самоуправе.

Градови и општине могу пријавити три врсте пројеката (компоненте)

  • Пројекте који унапређују квалитет живота грађана и грађанки и доприносе локалном економском развоју и запошљавању – изградња и реконстуркција комуналне инфраструктуре, школских, предшколских, културних и спортских објеката, као и зграда локалних институција, затим уређење паркова, пијаца, тргова и расвете –256.147.000 динара
  • Пројекте који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизација рада локалних управа и бољег пружања услуга грађанима, као и техничких услова за електронско повезивање са државним и другим органима и организацијама – 48.027.000 динара.
  • Пројекте обезбеђивањ адекватних прилаза јавним службама и установама лицима са посебним потребама, као и пружање помоћи локланим самоуправама у организацији културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за грађане на њеној територији – 16.009.000 динара

Сви пријављени пројекти морају имати сву потребну пројектно-техничку документацију, дозволе и сагаласности и остала документа која су наведена у јавном позиву.

Локалној самоуправи могу се одобрити средства по једном захтеву у току календарске године, а износ одобрених средстава не може бити већа од 10 одсто укупно опредељених средстава за сваку од три групе пројеката (компоненте).

Рок за пријаву пројекта је до 15. марта, након чега ће Комисија за спровођење поступка и утврђивање предлога за расподелу средстава прегледти и размотрити пријаве пројеката у складу са утврђеним критеријумима и предложити доношење одлуке о расподели средстава по овом јавном позиву.

Јавни позив је објављен у Службеном гласнику 14/2018, а све неопходне информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства

 http://mduls.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-lokalne-samouprave.php

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *