Померен рок за пријављивање за бесплатне информатичке обуке

Национална служба за запошљавање обавештава јавност да је померен рок за пријављивање незапослених лица за похађање бесплатних специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија.

Сви заинтересовани незапослени који се налазе на евиденцији НСЗ, могу се пријавити за учешће у овом програму најкасније до 1. септембра ове године, док је термин за почетак обука померен на 13. септембар.

На основу Споразума о сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Национална служба за запошљавање позива незапослена лица да се пријаве за похађање специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија.

Обуке за занимања Software Developer, Data Analyst, IT Administrator и AI Practitioner организоваће компанија ,,Semos Education“, као подршку Глобалној иницијативи за стицање дигиталних вештина компаније „Majkrosoft“ (GSI).

Наведене обуке ће бити реализоване онлајн, док је учешће незапослених лица са евиденције НСЗ која се пријаве за овај вид стручног усавршавања, потпуно бесплатно. Једини услов за похађање обука је познавање енглеског језика, а пријављивање кандидата ће се обављати преко интернет сајта: gsi.algoritam.org.

Подсетимо, Споразум о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „SEMOS EDUCATION“, којим ће се омогућити бесплатне онлајн обуке за незапослене са евиденције Националне службе за запошљавање и студенте, потписан је 14.јула у Палати Србија.

Министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић тим поводом истакла је да ће се овим Споразумом, за око 5000 младих људи, незапослених и студената, омогућити четири бесплатна онлајн програма обука у области информационо – комуникационих технологија.

„Ово је велика прилика за незапослене и младе људе, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање да се додатно едукују и стекну нова знања, која ће им помоћи да постану конкурентни на тржишту рада и да се лакше и брже запосле“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да ће у наредном периоду, Националне службе за запошљавање ступити у контакт са незапосленима са своје евиденције, како би их информисали о начину за похађање ове бесплатне едукације.”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *