Половином октобра почиње реконструкција школе у Малошишту!

Радови на реконструкцији школе у Малошишту почеће почетком октобра. Ђаци из овог места похађаће наставу у Белотинцу и Дољевцу. Како каже генерални директор ОШ „Вук Караџић“, Горан Илић, протекле недеље одржан је родитељски састанак на коме је договорено како ће ђаци путовати и истиче да родитељи немају разлога за бригу јер се руководство школе побринуло да они похађају наставу несметано и обезбедили су бесплатан превоз деце.

  • Ученици од првог до четвртог разреда похађаће наставу у школи у Белотинцу. Настава биће организована у другој смени, а школски аутобус ће на три аутобуска стајалишта у насељу сакупљати ђаке. То правило важиће и за повратак деце, где ће их родитељи чекати на аутобуским станицама у Малошишту – рекао је у изјави за радио Копријан Горан Илић.

Он је додадо да ће ученици од петог до осмог разреда наставу слушати у Дољевцу, такође у послеподневној смени.

  • Ми смо од локалне самоуправе затражили ребаланс средстава и добили смо око 2 милиона динара за превоз деце док трају радови на школи у Малошишту. Родитељи не треба да брину, превоз ће бити бесплатан, јер ће четири школска аутобуса превозити децу по тачно утврђеној сатници  – истакао је Илић.

Горан Илић каже да ће радови на школи трајати неколико месеци и подразумевају комплетну реконструкцију, а радници ће почети са извођењем радова највероватније 10.октобра.

  • Радиће се буквално све, од пода до плафона. Биће замењена унутрашња столарија, биће постављени нови подови, урађене нове електричне инсталације, али и спољашња фасада са изолацијом, као и кровна изолација објекта. Такође биће постављен и видео надзор – истиче гералани директор.

Вредност радова је око 78 милиона динара и све то финансира ресорно Министарство. Пројектом је предвиђено и сређивање спотских терена и прилаза школи.

М.Јовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *