Почело суђење за смрт Стефана (25) у Малошишту, оптужени тврди да није само он крив

Стефан Танић (21) из  Малошишта оптужен да је 1. јула прошле године возећи са пробном дозволом у време када то није смео, „мерцедесом“ усмртио свог комшију Стефана Митића (25), на јучерашњемсуђењу изјавио је да није само он крив за трагедију.Наиме, Танић је казао да су се Митић и двоје његових пријатеља кретали средином коловоза у тренутку несреће, па је чак изразио сумњу да су били алкохолисани због чега је затражио да се на суд позове један од младића који је са њима критичне вечери био у кафићу, како би се изјаснио на ове околности.

Како се наводи у оптужници, Танић је око два сата ујутро налетео на пешаке који су се кретали коловозном траком у истом правцу као и он услед чега је наступила смрт Стефана Митића док је његов друг Стефан Стаменковић лакше повређен. Тужилаштво наглашава да је Танић био за воланом иако је управљање возилом са пробном дозволом забрањено од 23 до шест сати.

– Оптужени је крећући се из Малошишта ка Нишу предњим чеоним делом ударио Стефана услед чега је дошло до његовог набацивања најпре на предње ветробранско стакло а затим на кров аутомобила, па је пешак задобио прелом базе лобање, ишчашење зглоба између базе лобање и првог вратног пршљења, излив крви у мозак, отворени прелом леве потколенице, прелом десне надлактице и горњих централних секутића услед чега је преминуо на лицу места. Други пешак Стефан Стаменковић задобио је нагњечење леве надлактице – наводи тужилаштво.

Танић је у својој одбрани оспорио наводе оптужнице па је чак истакао да је покушао Митићу да помогне.

– Тражим да се на суђење позову чланови медицинске екипе Хитне помоћи који су те вечери интервенисали како би посведочили да сам пружао помоћ Митићу – рекао је Танић и додао да Стефану Стаменковићу није нанео никакве повреде.

Суђењу су присуствовали мајка и брат жртве Никола Митић који је саслушан у својству сведока пошто је прошао крај места несреће не слутећи да му је брат мртав.

– Могу да посведочим да сам Танића видео како стоји крај возила, те да није помагао мом брату – казао је ожалошћени младић.Тужилаштво тражи да се због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја Танићу изрекне казна затвора од најмање две године и шест месеци те да му се изрекне мера забране управљања моторним возилом у трајању од годину дана.

(Курир.рс/Телеграф)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *