Панел дискусија у ЕУ инфо кутку у Нишу: Жене у науци – Могућности и изазови

Поводом Међународног дана жена и девојака у науци, који  се обележава 11. фебруара, у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу од 12 сати биће одржана панел дискусија под називом „Жене у науци-Могућности и изазови“.  Циљ догађаја је да се укаже на важна достигнућа жена у науци, промовишу награде и признања које су жене добиле и подстакну девојке и жене да храбро, слободно искораче у свет науке који им припада једнако као и мушкарцима.

 Дискусија ће бити фокусирана на везе између родне неједнакости, могућности и изазова са којима се жене у науци суочавају. Препознајући повезаност и међузависност науке, технологије и дигиталне економије за економски раст и одрживи развој, панелисткиње ће са присутнима поделити своје искуство и ставове о овој теми фокусирајући се на нека од потенцијалних решења. Глобална заједница годинама улаже много напора да подстакне и инспирише укључивање више жена у науку. Ипак, у великој мери су и даље искључене из пуног учешћа у науци.

На панел дискусији ће учествовати:

Тијана Љубисављевић из компаније Смартфире Блоцк из Крагујевца

др Александра Павловић, продеканица за науку и научно-истраживачки рад на Природно-математичком факултету у Нишу и координаторка пројекта “Европска ноћ истраживача”

др Драгана Цветковић Илић, редовни професор Департмана за математику Природно-математичког факултета у Нишу

-Емилија Стојановић, добитница награде „Жене у науци“ 2019.

Данијела Вучић, модераторка – ЕУ инфо кутак Ниш

Током дискусије такође ће бити промовисана награда ЕУ за жене иноваторке која слави инспиративне лидерке у иновацијама. Ова награда препознаје улогу жена у иновацијама и одаје почаст изванредним достигнућима предузетница које воде иновативне компаније. Награда настоји да подигне свест о потреби за већим бројем предузетница и створи снажне узоре за жене и девојке.

Панел дискусији у ЕУ инфо кутку могу присуствовати сви заинтересовани грађани. Због ограниченог броја места, долазак је потребно најавити на officenis@euinfo.rs или телефоном на 018/254-461 најкасније до 10. фебруара у 17.00.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *