Одржана општинска такмичења рецитатора за ученике и предшколце у Дољевцу

Општинско такмичење рецитатора у нашој општини одржано је данас у матичној школи „Вук Караџић“у Дољевцу за децу школског узраста, а такође, али у пуковачкој школи, организовано је и такмичење малих талентованих рецитатора из предшколских група.

Победници у изражајном казивању одабраних стихова, који ће ову образовну установу представљати на окружном такмичењу у Нишу за млађи узраст су Лена и Дуња Тошић из Малошишта и Вељко Миљковић из Чечине. За средњи узраст дољевачки представници биће Дуња Ранковић из Малошишта, Марко Панајотовић и Дољевца и Анастасија Стојановић из Дољевца.

Победници у млађој категорији

Такође, дневници ученика који учествују у програму Читалићи било је изложено данас у холу школе у Дољевцу. Тридесет одабраних дневника овдашњих ђака презентовано је данас свима који су желели да виде сликовити приказ одабраних књижевних дела.

Дневник Читалића

Исто тако и деца предшколског узраста, њих петнаесторо, данас су се у Пуковцу такмичила у рецитовању. –Сви су били одлични и заслужују признање за свој труд, каже професор Власта Ценић за наш портал.
Наталија из Пуковца каже да јој није било тешко да научи песмицу. –Уз помоћ маме и васпитачице Малине лако сам запамтила све стихове.

Ива из Дољевца такође се радовала наступу. –Рецитовала сам песмицу о мами и мислим да нам је било баш лепо данас овде.

Павле из Дољевца казивао је песмицу о ципелама.-Рецитовао сам песмицу о ципелама која почиње овако: „Сусреле се две ципеле у неком ормару, па се обе јадају на власницу Мају“.

Победницима, али и свим осталим учесницима честитамо на уложеном труду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *