Од понедељка нова лица у ФК Житорађа

Да не цветају руже фудбалском клубу у Житорађи сведоци смо неколико година уназад. Кратак је пут Житорађана од некадашњег гиганта Српске лиге до садашњег клуба из средине табеле једног зонског такмичења. Међутим, проблеми у којима се налази овај фудбалски клуб су много већи од проблема са којима кубуре на травнатом тепиху. Наиме, како незванично сазнајемо управа фудбалског клуба из Житорађе ће од понедељка добити нова имена. Тако нам је рекао новоизабрани председник клуба Зоран Стајковић у неформалном телефонском разговору. А стара управа је недавно поднела оставке на своје функције из како се спекулише у Житорађи разлога који нису баш и спортске природе. Тим поводом посетили смо дом Светомира Станковића бившег шефа струке Житорађана који нам је у кратком разговору рекао:
Разлози због којих сам напустио клуб су спортски, слабији резултати од очекиваних. Није се радило на тренинзима како сам замислио, није се тренирало редовно. Дошли су неки порази коју су ме заболели и због тога сам поднео оставку. Постојала је подељеност међу играчима, неки су тренирали неки су се мање залагали на тренинзима, али опет, то су ”кафанске приче” које мене не интересују. Ја сам желео и определио се за рад, до тога није дошло и разилажење је било неминовно. – био је јасан Станковић.
Ипак, навео нам је још неке од разлога које нисмо забележили објективом, јер није желео да јавно прича о томе. Свашта се прича ових дана по Житорађи, лицитира се са именима нових чланова управе, тренера, и играча. Како наша екипа долази до незваничних сазнања постоји одређени бојкот играча због одласка управе и како се наводи неке од узданица Житорађе током претходних сезона, неће више носити дрес овог клуба због привржености претходној управи. Данас од 18 часова ће бити одржан састанак новог руководства са играчима, који ће бити затвореног типа, и на њему ће се решавати горући проблеми у Житорађи.
Оно што је сигурно јесте да некада заштити знак овог малог места, фудбалски клуб Житорађа, се изгледа полако губи на фудбалској мапи Србије. Има ли наде за повратак на старе стазе, остаје нам да видимо у данима који долазе.

 

1 коментар

  1. Jedno je jasno u novoj upravi nece postojati mediju igracima, oni koji primaju i oni koji popunjavaju broj kao sto se radi u klubovima u opstina Zitoradja vec ce svi biti podjednaki i cenice se trud i zalaganje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *