Обезбеђен новац за куповину апарата за Анђелу из Јасенице

За једанаестогодишњу  Анђелу Илић из Јасенице обезбеђен је апарат који ће јој омогућити да дише пуним плућима. Анђели је био преко потребан апарат за стимулацију кашља који кошта око 515 хиљада динара, а како породица није могла да сакупи новац људи добре воље одлучили су да помогну.

Наиме, током јуна месеца одржан је хуманитарни турнир у малом фудбалу у Спортској хали у Житорађи, а организатори су били Академија спорта „Прваци” Житорађа и Фудбалска Футсал Асоцијација.

Миша Момчиловић, председник спортског удружења Академија „Прваци“ из Житорађе каже да су се радо одазвали позиву да помогну Анђели из Јасенице и да је на турниру је учествовало 12 екипа, а сакупљено је око 80 хиљада динара.

Ову хуманитарну акцију подржала је и фирма из Београда „Гален-Фокус“ која је специјализована за увоз и дистрибуцију најсавременије опреме за здравствене установе.

Он додаје да велику захвалност дугује представнику ове фирме ове фирме Виктор Комарчевићу који је уплатио преостали износ за куповину апарата.

  • Веома сам захвалан господину Комарчевићу који је подржао нашу акцију и уплатио близу 433 хиљаде динара како би смо Анђели купили апарат, да девојчица може нормално да дише и ужива у детињству- каже Момчиловић у изјави за Радио Копријан.

Након уплате која је извршена, апарат за асистирано искашљавање  већ сутра ће стићи Анђели на кућну адресу. Родитељи су обавештени, али Анђела то још увек не зна, тако да ће то  бити право изненађење за њу, додаје председник Академије спорта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *