Обележен светски дан планете земље у ОШ“ Топлички хероји“ у Житорађи

Двадесет другог априла у Ош „Топлички хероји“ у Житорађи, одржана је презентација посвећена очувању животне средине, као и правилном коришћењу ресурса који нису неограничени, земља, воде, шуме, рудна богатства и сл. Презентација и сам начин обележавања таквих догађаја су идеја наших представника „Еко школе“ професора Данијеле Милић и Валентине Ашчетовић, а у реализацији као асистент се нашао наш вероучитељ Горан Антанасковић као аутор презентације. Презентацији су присуствовали ученици, чланови Ученичког парламента Основне и Средње школе Житорађа у оквиру сарадње међу нашим школама, што је већ постао традиционалан вид сарадње. Наравно да је било и дискусије, како са ученицима тако и са наставницима који су присуствовали презентацији.

Вредни ученици у акцији

Идеја је била да ученици „парламентарци“ наставе да шире идеју о нужности очувања природе, са посебним освртом на саму планету Земљу, која ипак није неисцрпна, већ је у много чему угрожена од стране нас људи.

У оквиру самог пројекта обележавања Светског дана планете Земље, у нашој школи у Пејковцу, Дубову, Доњем Црнатову су такође дали допринос овом пројекту у виду радионица, приредби као што је „Чувари природе“ у Пејковцу, ликовног конкурса, чишћења и уређења школског простора  и сл.  Морамо  напоменути да је, и Предшколска установа „Прва радост Житорађа“ такође својим активностима дала допринос укупном успеху ове наше акције.

Позитиван приступ и однос наших ученика Еко проблематици даје наде да није све изгубљено, и да ће мо у будућности ипак успети да сачувамо наш заједнички дом, одн. нашу планету Земљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *