Никола, наш кудо шампион!

Вишеструки првак државе у кудоу, ММА борац, једном други и два пута трећи на београдском трофеју у Асхихара каикан и други на незваничном Европском првенству у Кyокусхин Кан, стиловима каратеа. Никола Нејић из Балајнца широм земље репрезентује себе и нашу општину у најбољем светлу.

„Кудо сам почео да тренирам од 2010. године и сам мањим прекидима се од тада и такмичим, онолико клико ми могућности дозвољавају. Кудо као ни већина других борилачких спортова није профитабилан, али сам је заражен њиме, много тога лепог ми је дао„-каже Никола.
Даиду јуку Кудо, или како га многи називају јапански ММА је мешавина различитих борилачких вештина. У кудоу су дозвољене све ударачке технике, сва бацања, полуге, хватови и ударци.

„Кудо као мешавина различитих борилачких вештина, јача дух и тело, повећава психо-физичку способност и кондицију. Кроз Кудо тренинг вежба се самоодбрана и ојачавају све групе мишица, као резултат мешавине различитих техника из разних борилачких вештина. Он окупља све друге вештине у једну„-објашњава.

Сво знање које је стекао за ових седам година жели да пренесе на млађе. Планира да отвори свој клуб, како каже, желео је да клуб буде у Мерошини, али није нашао на разумевање надлежних за спорт, па ће са радом клуб почети да ради у Нишу. Верује да ће се у будућности наћи разумевања и да ће своје знање и вештину моћи да пренесе на млађе суграђане из Балајнца, Градишта, Мерошине и из читаве општине.

Никола је поред тога што је добар спортиста и добар друг, узоран и добро образован младић. Завршио је Високу пољопривредну школу у Прокупљу и ради у пољопривредној апотеци. Живи у селу где планира свој даљи приватни и професионални живот, наравно, уз мало подршке локалне самоуправе и разумевања средине.

Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *