Медијско прелиставање са Драгољубом Петровићем Дражом у ЕУ инфо кутку у Нишу

ЕУ инфо кутак у Нишу организује ново „Медијско прелиставање са…“ које је заказано са главним и одговорним уредником листа Данас, Драгољубом Дражом Петровићем, у петак, 31. јануара од 17 часова у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу.

Овом приликом ћемо са уредником Данаса прелиставати вести у медијима које су биле најактуелније од почетка године, уз посебан осврт на то како и зашто се често дешава да о истој теми медији сасвим различито извештавају. Анализираћемо какве поруке шаљу медији, коме их упућују и како читаоци, гледаоци и слушаоци прихватају информације које им долазе посредством медија. Једна од тема разговора биће значај медијске писмености и механизми којима можемо доћи до бољег разумевања вести и препознати медијске манипулације којима смо често изложени – кажу у најави догађаја из Еу инфо кутка Ниш.

Идеја ЕУ инфо кутка је да за свако „Медијско прелиставање са…“ угосте по једног стручњака из области медија који ће са публиком отворено разговарати о значајним темама о којима су медији у претходном периоду извештавали. Покушаће да открију шта све чини медијску поруку и шта стоји иза ње, на који начин треба „дешифровати“ вести и увек бити на трагу тачних и релевантних информација.

Присуство „Медијском прелиставању са Дражом Петровићем“ је бесплатно за заинтересоване грађане. Из организационих разлога и због ограниченог броја места, потребно је најавити долазак на officenis@euinfo.rs или 018/254-461, најкасније до 30. јануара у 19 сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *