Маљевић: Настављамо у још јачем темпу, са истом екипом

Пред 300-ак гледалаца у Спортској хали у Житорађи рукометаши Житорађе су пред својим навијачима прославили улазак у Супер Б лигу Србије, утакмицом против репрезентације ”ПРЛ Исток”. Како је Миомир Маљевић на почетку меча рекао ”у Житорађи све мора да буде обрнуто од оног што је нормално” те је тако Житорађа на овом мечу играла са два капитена, Мирославом Митићем и Ивицом Тасићем. Иако је меч био ревијалног карактера виђено је доста лепих потеза и голова са обе стране. Меч је завршен резултатом 40:40 а и код играча и једне и друге екипе се видело да резултат није у првом плану. Житорађани су играли растерећено и за своје навијаче, жељно ишчекујући завршетак меча и доделу пехара.
Утакмици су присуствовала имена из света рукомета попут проф. др. Саше Марковића, Миомира Петровића, Светислава Толета Пешића и др.

фото: Н.Т. Press company

У изјави коју нам је дао после меча Миомир Маљевић је рекао следеће:
– Градили смо ову селекцију од почетка сезоне, знали смо шта смо хтели селектирали смо играче који су били потребни овој екипи који су носили нашу екипу до победе. Уз то смо развијали наше младе дечаке који су играли на свакој утакмици и то је резултирало са скором од 22 победе у 22 меча. Житорађа не планира појачања настављамо са овом екипом и децом, рад рад и само рад и у што јачем темпу. – рекао нам је Миомир Маљевић.

Капитени Тасић и Митић / фото: Н.Т. Press company

Још један осврт на шампионску сезону дао је и један од два капитена на јучерашњем мечу Митић: С обзиром да ми нисмо направили неке велике каријере у нашим животима ово је један феноменалан и леп осећај, и за нас и за једно овако мало место да се нешто овако дешава. Ја бих волео да не стане само на овоме, већ да се настави са успесима и да се о нама даље прича и пише. – рекао нам је са осмехом на лицу Митић. (ЦЕЛОКУПНУ ИЗЈАВУ МИТИЋА ПОСЛУШАЈТЕ ОВДЕ. )
Кад год смо извештавали о утакмицама рукометаша помињали смо те млађе играче и селекције клуба, човек који засигурно несебично преноси своје рукометно искуство на млађе нараштаје јесте и  Топлица Денић, некада рукометаш Железничара, Топличанина а данас тренер млађих селекција. Денић је на питање новинара колико ова сезона без пораза може бити мач са две оштрице младим играчима с обзиром да су ”размажени” победама, изјавио: Велики успех клуба што је из својих редова избацио те играчи који су имали своју шансу током сезоне. Не бих се сложио са овом констатацијом јер њима је то велико богатство да имају овакве играче. Показало се овде да су супериорни и то младима може бити предност у стицању искуства.

Иначе, треба поменути да је за најбољег играча лиге проглашен Ташковић Сава играч БСК Хебе из Бујановца.

Подизање шампионског пехара / фото: Н.Т. Press company

На свечаној академији која је одржана после меча у просторијама пицерије ”Империа” Маљевић се у уводном делу захвалио спонзору екипе, људима из РСС који прате рад Рк Житорађа и одређеним појединцима. На свечаној академији говорили су и Саша Марковић, Толе Пешић, Миомир Петровић и многи други и својим идејама и констатацијама продубили ову причу о експанзији рукомета у Житорађи и Топличком округу. Једну интересантну молбу за председника општине Ивана Станојевића имао је Миомир Петровић који је рекао: ”Ја бих замолио председника да једног дана издвоји 15-20 минута, ја бих дошао са својом екипом и дао бих неке сугестије што се тиче спортске хале. Морамо по том питању да урадимо нешто. ” – закључио је Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *