Лазар Пејчић: Црно-бела десетка стиже из Белотинца

Успеси спортиста са територије општине Дољевац одавно нису више неуобичајена вест, нити изненадјење и то не само за познаваоце спортских прилика у нашем крају, већ за све наше становнике. Прославили су нас и Сава Рандјеловић у ватерполу и Дијана Станковић у џудоу и читава плејада фудбалских играча, попут Александра Живковића из Малошишта, Зорана Тасића из Кочана, Саше Марјановића из Пуковца, Николе Стојиљковића из Малошишта, Андрије Живковића који своје корене вуче из Пуковца. Али ту су и младе наде, талентовани спортисти чије време тек долази и о чијим ће успесима не само овдашња, већ и шира јавност тек слушати. Полако, али сигурно своју стазу ка врху гради још једно име – фудбалер Лазар Пејчић из Белотинца. Овај седамнаестогодишњи младић члан је омладинског тима ФК Партизан и један од малобројних стипендиста клуба, као и члан омладинске фудбалске репрезентације Србије.

Фудбалски занат усавршавао је у локалним клубовима за младје играче Медијана и Коперникус Железничар, да би га врло брзо запазили и скаути прослављеног Партизана, чији дрес са бројем 10 носи ве’ пуне четири године. Левак је, игра на позицији левог и десног крила и полушпица.

Фудбалски стручњаци су његов таленат запазили још 2013. године на партизановом летњем кампу. Тада је од свих полазника имао најбоље резултате, што му је омогућило улазак у овај легендарни куб. Добио је поверење и скаута попут Душана Трбојевића и других.

Запажане резултате и импресивну игру показао је још у кадетској екипи. Дебитантски наступ Лазара Пејчића у дресу Партизана такодје је био успешан, с обзиром на то да је са саиграчима однео победу над Реал Мадридом од 1:0, јер је он био асистент тог гола. У истом ритму наставља и као омладинац.– Свакако да је све ово био мој дечачки сан, од тренутка када сам одлучио да постанем фудбалер, каже у изјави за Радио Копријан.

Лазар, спада у малу групу играча који добијају стипендије клуба, а са стицањем пунолетства сви су изгледи да ће потписати и први професионални уговор и то са својим омиљеним клубом.

Иначе, Лазар већ пету годину активно и посвећено ради на усавршавању свог талента у Партизану. Условима у клубу је задовољан и како истиче тренутно не планира да своју базу мења, без обзира на интересовање истакнутих страних клубова. – Поједини шпански и француски клубови исказали су интересовање за мене, али моје је мишљење да још увек није време за такве кораке, тако да тренутно планирам да останем ту где сам, напомиње.

Као и многи фудбалери пре њега машта о великом дербију, а од узора посебно истиче Месија, али и Нејмара. –Нјегов стил игре је заиста посебан и баш због тога је у самом врху мојих узора.

Да би се до врхунске игре дошло потребно је још много рада, чега је Лазар свакако свестан, али и даље је одлучан у настојању да покаже да је свако одрицање вредно циља који има пред собом. – Тренинзи су захтевни, одрицања велика, али ако желиш да будеш професионалац и достигнеш врхунски ниво, мораш да кроз све то продјеш и јасно одредиш приоритете.

Зато је подршка најближих од великог значаја, а Лазару тога свакако не мањка. – Захвалио бих се својим родитељима, родјацима, пријатељима који ми све време пружају подршку. Због обавеза нисам често у прилици да посетим свој родни крај, али се са пријатељима, иако се ретко видјамо, врло често чујемо.

Лазар је са друговима из тима тренутно на припремама, а већ почетком августа очекује их нова сезона у Омладинској лиги Србије.

Ј.Козомара/Д.Динић

Фото: Приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *