Кинеске вакцине стигле у Житорађу и Дољевац

У целој земљи, па тако и на територијама  општина Житорађа и  Дољевац, односно у  домовима здравља, у току су завршне припреме пред почетак имунизације становништва против заразне болести ковид 19.

Како смо сазнали од Александдра Станковића директора Дома здравља у Житорађи у ову установу данас је допремљено 180 доза вакцине из Кине. Вакцинација ће почети већ у среду 21. јануара за све оне који су се пријавили путем портала е-управа, а Станковић је додао да ће се вакцинација за грађане општине Житорађа обављати у амбуланти у Јасеници.

У Дому здравља у Дољевцу су саопштили да је јутрос и у ту установу стигла кинеска вакцина и то 90 доза за грађане који су се пријавили путем интернета  или преко кол центра на број 0800 222 334. Из Дома здравља прецизирају да ће сви грађани који су на овај начин исказали интересовање за примање вакцине бити наредних дана благовремено позивани и обавештавани о терминима имунизације и да није неопходно, истичу, да се и поред тога што су се пријавили онлајн, пријављују и телефонски Дому здравља, што су претходних дана неки од њих чинили.

За сада није прецизирано када ће у Дом здравља стићи и вакцине против ковида 19 осталих произвођача, које су увезене у нашу земљу Фајзер и Спутњик В.

(фотографија преузета са сајта www.beta.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *