ИЛИЋ ОПТИМИСТИЧАН: Време је да видимо од каквог смо штофа скројени!

ЖИТОРАЂА – Рк Житорађа улази у нову сезону као члан Прве лиге Исток. После три сезоне проведене у Супер Б лиги, Рк Житорађа ослоњен на своје снаге из сопственог погона, срећу ће потражити ове сезоне у ПРЛ Исток. И ове, као и прошле сезоне, окосницу екипе чиниће омладинци предвођени капитеном Дејаном Илићем (23). Илић каже да од ове сезоне очекује доста и да је право време да се види на ком су нивоу момци из Житорађе.
Видели смо прошле сезоне оно чега смо били свесни од старта, да наша младост није за један тако озбиљан ранг. Међутим, богатији за једно немерљиво искуство и годину потрошену на учвршћивање колективизма могу да кажем да је Прва лига право и објективно мерило нашег квалитета и да ћемо ове сезоне видети на ком смо нивоу што се знања и умећа тиче, а надамо се да ће и фактор среће по мало бити на нашој страни.
Екипу су овог лета напустили сви играчи који су били са стране и ове сезоне РК Житорађа има 16 играча и све из сопственог погона годишта од 1998-2005, изузев двојице повратника и искусних играча Слободана Јанковића и Јанка Стојановића, који су такође деца клуба.
Ове сезоне ће по први пут екипу самостално предводити Миомир Маљевић, који је годинама уназад био главни шраф у екипи Житорађе.
Да, сада је и тренер из Житорађе и сада смо 101% екипа сачињена од домаћих снага. Са Пајиним системом рада нема непознаница и изненађујућих фактора, све што о рукомету знамо научили смо од њега кроз рад у млађим селекцијама, а сада смо то наставили у првом тиму, тако да нећемо пролазити период адаптације и привикавања те то видим као једну од главних предности наше екипе. 
Кормилар Житорађе, Маљевић, каже да ће ова сезона донети нова играчка откровења: Наш рад се препознаје, имамо ситуацију где имамо једног 16-годишњака у Аркус лиги, у питању је Маљевић Радован који игра за РК Раднички из Крагујевца и двојицу 18-годишњака СУПЕР Б лигаша, Ђорђа Костића и Уроша Станковића који бране боје комшија из Прокупља. И ова сезона ће изнедрити нове таленте. Рукометна Србија ће од ове јесени чути за Лазара Мутавџића, а такође поред њега откровења сезоне ће бити Александар Усковић и Немања Динић.
Капитен екипе Дејан Илић позива публику да и ове сезоне буде 8 играч Житорађана, наравно уз поштовање свих епидемиолошких мера. Житорађа игра сутра свој први овосезонски меч против екипе Ртња из Бољевца са почетком од 19 часова у Спортској хали у Житорађи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *