ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ПЕТ ГОДИНА РАДА КУД-а ЈАСЕНИЦА

У суботу 04.05.2019. године са почетком у 19 часова у просторијама Биоскопске сале у Житорађи, у сарадњи са Народном библиотеком Житорађа, одржаће се годишњи концерт поводом пет година рада КУД-а Јасеница.

Гости ове манифестације биће КУД Преконога из Сврљига, КУД Абрашевић Такија Параћин и Плесни студио Балкан из Ниша.

КУД Јасеница основано је маја 2014. године као фолклорна секција при месној заједници Јасеница. На самом почетку бројало је и до 70 чланова, две групе, једна са старијим и једна са млађим члановима. Као КУД Јасеница регистровано је 23.03.2015. године.

Запажени успеси друштва су учешће на Међународним фестивалима у Блацу, Параћину, Лазаревцу итд, гостовања у Пролом бањи, Рибарској бањи, Нишкој бањи са солистичким концертима. О успеху овог Културно уметничког друштва говорило се и на ТВ Пинку у емисији „Јутарњи програм“ у којој су гостовали 2017. године.

Поред успешних гостовања и преко стотину концерата организатори су многобројних манифестација: „Светосавски светионик“, „Од срца срцу“, „Видовданске свечаности“, „Сусрет пријатеља“, а најзначајнија међу њима јесте „Бисерница“, фестивал међународног стваралаштва, који се ове године организује по трећи пут. Бисерница је позната по томе што је успела да окупи преко 200 учесника, 12 друштава из 12 општина и 5 региона.

Велику захвалност и поштовање друштво указује свом првом кореографу Мирославу Ћоси Стојковићу, Горану Денићу Денчи, који им је поклонио кореографију „Игре из Лесковца“, затим Саши Милојковићу који је такође поклонио два сплета игара и активном кореографу професору др Влади Мутавџићу.

КУД Јасеница освојило је и три треће награде на Међународном фестивалу у Блацу, као и многе друге на бројним наступима широм Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *