Глашинско лето оправдало очекивања

У организацији МЗ Глашинац, и председника МЗ Оливера Антића, у понедељак 12. августа организована је културно уметничка манифестација ”Глашинско лето 2019” . Богат културно уметнички програм за који су били задужени КУД Јасеница, КУД Житорађа и плесна група ”Звездице” из Малошишта, за игру, са песмом су обогатили Мирослав Стојковић – Ћоса, Зоран Антић, Анабела Милетић и млада звездица гранда Мина Илић.
На почетку програма све присутне је поздравио ген. сек. у Министарству просвете, науке и технолошког развоја др Марко Миленковић, као и свештеник Александар Саша Стојиљковић. Неколико стотина окупљених мештана Глашинца и околине уживало је у игри и песми, а председник МЗ Глашинац Оливер Антић поздравио је све присутне пригодним речима и захвалио се гостима и учесницима.

Велики број окупљених мештана / фото: ФБ

Овације код публике највише су изазвали домаћи извођачи Зоран Антић, који отпевао на маестралан начин песму ”Пастирица” свог далеко познатијег мештанина Слободана Илића – Бобана, као и Мина Илић унука легендарног певача народне музике који је прославио Глашинац и Топлички крај.
Мина Илић, иначе Звездица гранда за Добричке је изјавила: Вечерас сам имала велику трему зато што певам пред својим људима, али мислим да им се допало и поносна сам на себе што сам себе представила пред њима.  – каже Мина, и додаје: Сваки пут кад буде требало можете ме очекивати у Глашинцу.
Такође, занимало нас је да ли јој прија поређење са славним дедом и да ли то овој младој уметници представља одређени терет на шта она каже: Не, он је ту увек кад треба да ми помогне, да вежба са мном, и никако не може да ми буде терет. Овако ми је и лакше јер људи знају чија сам и одмах ме прихватају. – каже Мина Илић.
Оливер Антић, један од организатора ове манифестације је изјавио: Што се тиче манифестације презадовољан сам, поготово оволиким бројем људи. Велика посећеност је била, имали смо доста гостију из општине држ. сек. Марко Миленковић, разноразни заменици и др. Ове године смо имали и изненађење  за наше мештане поред редовног програма наши гости су били и трубачи. – Антић уз то додаје: Ми гледамо да све људе укључимо у наш програм од најмлађих до најстаријих, као што су Зоран Антић и Мина Илић. Мина Илић је неко од кога много очекујемо и сигурни смо да ће у скоријој будућности достојно репрезентовати Глашинац и околину.  – објашњава Антић.

Председник МЗ Глашинац, посебно наглашава да свега овога не би било без свесрдног доприноса чланова МЗ Глашинац, који су одрадили велики део посла што се тиче организације. Из Глашинца поручују да ће се ова, сада већ традиционална манифестација наставити и даље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *